Ако сте от мнозината, хвърлили око на лъскавия нов Google Pixel или Pixel XL, няма да сбъркате. Това са първите официални телефони изцяло на Google и като такива предизвикаха бурни реакции сред потребителите – едните ги нарекоха „убиецът на iPhone”, а другите ги сметнаха за пълен провал. Както винаги нещата не са изцяло бели или черни и смартфоните си имат своите плюсове и минуси. Нека ги разгледаме.

google pixel google pixel xl

Плюсове

+ Бърз хардуер

Pixel и Pixel XL се възползват от най-бързия процесор от марката Qualcomm. Snapdragon 821 е с около 10% по-бърз от предишния 820, което е достатъчна разлика, за да направи смартфоните на Google едни от най-бързите в света към момента.

+ Операционна система

Едно от нещата, които най-много се харесаха на потребителите на Nexus, беше възможността да имат най-новата и официална версия на Android. Разбираемо е, че Pixel серията също ще бъде една от първите, които ще бъдат обновявани с най-новата операционна система на Google.

+ Страхотна камера

Авторитетната класация на френската фирма DxOMark поставя камерата на Pixel на първо място с цели 89 точки. Единствените критики на специалистите се отнасят до автофокуса и снимането при слабо осветление. Иначе качеството на снимките е повече от добро и определено не остава по-назад от това на другите скъпи телефони.

+ Място за съхранение

Google предлага безплатно хранилище за всички снимки и клипове, които правите с Pixel. Те ще се съхраняват на сървърите на компанията за неограничен период от време и то в оригиналната им резолюция, което е страхотно.

+ Издръжлива батерия

Pixel разполага с функция за бързо зареждане, която ви дава възможност след само 15 минути в зарядното да получите достатъчно енергия за около 7 часа автономна работа на телефона. Относно живота на батерията, Pixel XL работи по-дълго с едно зареждане от 6P (който има батерия със същия капацитет), благодарение на по-малкия дисплей и по-новия процесор.

Минуси

– Дизайн

На външен вид смартфоните на Google може би няма да допаднат на всеки. Можем да ги оприличим на нещо средно между HTC и iPhone 6. За да избягат от приликата с Apple, дизайнерите на Google са въвели някои промени, като например по-ръбат корпус, а двуцветният гръб изглежда малко ретро.

– Не е водоустойчив

Почти всеки нов смартфон вече е водоустойчив и издържа на намокряне, потапяне и случайно поливане. При Pixel не е така и това може да се отбележи като сериозен минус. Не е редно няколко капки вода да са способни да видят сметката на толкова скъп телефон.

– Здравина на дисплея

Може би повече наша прищявка, отколкото истински минус, но щеше да е добре телефон от този ценови клас и качество да разполага с устойчивото стъкло Gorilla Glass 5.

– Цена

Като чуем за продукт на Google, обикновено правим асоциация с качество и достъпна цена, затова много от почитателите на компанията и на Nexus смартфоните ще останат разочаровани. Pixel ще се предлага в Англия на цена около £600, а Pixel XL за £719. Както и да го погледнем, това са скъпи смартфони и за същите пари мнозина биха предпочели iPhone 7 или Samsung.

Заключение

Първите смартфони с марката на Google предлагат чудесни дисплеи и камери, издръжлива батерия, винаги най-актуалната операционна система и безплатно място за съхранение в интернет без никаква компресия. Жалко е, че доста хора не биха избрали да си купят Pixel заради външния му вид и цената. Можем спокойно да заявим, че това няма да е „убиецът на iPhone” и едва ли би могъл да се конкурира и с останалите нови флагмани. Сякаш потребителите очакваха много повече от Google.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]