Google иска да даде най-добрия смартфон на пазара и се изправя в пряка конкуренция с iPhone 7. Двете серии са с еднаква цена, като XL моделът на Pixel дори е малко по-скъп. Според вградената памет от 32 до 128GB цената може да скочи с още 100-200лв. Google обаче предлага и безкрайно място за съхранение на снимки и видео в Google Photos.

Pixel и Pixel XL са наследници на миналогодишните Nexus 5X и Nexus 6p, само че този път двете разновидности са с еднакъв хардуер и се различават само по размера на дисплея и батериите.

Дизайн на Google Pixel

google-pixel-review

Pixel се усеща в ръката почти като HTC 10. С почти същия размер обаче, телефонът на Google е по-лек, отколкото изглежда. Причината за това са по-малката батерия и по-лекият алуминий, използван за корпуса.

Вярно, че и много по-евтини телефони се правят от метал, но при Pixel изработката е наистина чудесна и устройството изглежда и се усеща фантастично.
Дизайнът на Pixel много наподобява този на HTC One A9, комбиниран с ръбовете на HTC 10 по задната страна. Поглеждайки го отпред, смартфонът на Google лесно може да бъде объркан с iPhone, с единствената съществена разлика, че липсва хоум бутона.

Отзад най-голямо впечатление прави стъкленият панел, идея от Nexus 6P. В него е поместена 12.3-мегапикселова камера с двойна LED светкавица, микрофон, сензори за фокусиране и пръстов скенер.

Дизайнът на Google Pixel, макар и посредствен, засега е залог на сигурно. След като марката се наложи на пазара, вероятно ще видим и по-смели решения, които не са заимствани от други модели.

Дисплей

AMOLED дисплеят предлага прелестна картина и цветове. Макар да е леко пренаситен, цветовете са достатъчно естествени. Дисплеят се пази от стъклен панел от 2.5D Gorilla Glass 4 стъкло, което незабележимо се слива с него. Pixel се използва без проблем при директна слънчева светлина. Не е най-добрият телефон при такива условия, но няма да имате затруднения да видите кой ви търси например.

Батерия

Батерията в Google Pixel е с капацитет 2770mAh и не може да се вади. И този път от компанията не ни разочароват с издръжливостта на батерията и тя може да се сравни с тази при iPhone 7. При тестове издържа около 60 часа, но на практика ще изкара около 2 дена. Google обещават около 13 часа видео, 13 часа интернет и 26 часа говорене.
USB-C зарядното не използва стандарта Qualcomm Quick Charge, а USB Power Delivery при 5V и 3A. За 30 минути може да заредите телефона до 50-60%.

Операционна система

Google Pixel смартфоните дебютираха с Android 7.1 с най-чистия интерфейс, без никакви вградени приложения и модифицирани менюта. Имайки предвид, че Pixel и Pixel XL, както и операционната система са дело на Google, може да се очаква, че телефоните винаги ще са с най-актуалния софтуер.

Скорост

Google Pixel се задвижва от процесор Qualcomm Snapdragon 821. Недостатъкът е, че версията му точно в тези телефони е ограничена до скоростта на 820, така че подобрение в бързината не е осезаема, но пък процесорът е по-оптимизиран и щади батерията.

RAM паметта е 4GB – вече стандарт при много телефони. Графичният чип се представя добре при тестовете, класирайки се малко под iPhone 7. Макар и по-тежките игри да вървят добре, след продължително ползване телефонът загрява. За щастие бързо изстива, когато премине на по-лек режим на работа.
При всички положения Google Pixel не разочарова с хардуера си, но няма да откриете значително подобрение спрямо устройствата със Snapdragon 820.

Камера

Макар да няма нищо впечатляващо у камерата на Google Pixel, тя отбелязва повече точки при теста DxOMark от който и да е друг смартфон, тестван досега. Pixel всъщност използва същия 12.3-мегапикселов сензор като Nexus 5X и 6P. Има обаче някои по-дребни подобрения, като пременения режим HDR+ и новата видео стабилизация.
Предната камера е 8 мегапиксела и е като на Nexus 6P.

Заключение

Мнозина ще останат разочаровани от високата цена на Pixel. Смартфоните на Google обаче предлагат за тези пари добър хардуер, издръжлива батерия и винаги най-новия Android. Можем да го определим като добра алтернатива на Galaxy S7, който предлага малко повече, но TouchWiz софтуера може да ви откаже.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]