Айфон Apple iPhone 7

Обвяването на новия модел iPhone е едно най-чаканите събития всяка година. Феновете на високите технологии винаги с нетърпение очакват да видят какво ново са им приготвили специалистите от Apple.

iPhone 7 излезе тази есен и вече се радва на голяма популярност, защото предлага за пореден път високо качество, подправено с изключително внимание към детайла. Ето и накратко всичко, което трябва да знаете са най-новия флагман на ябълката.

Дизайн на iPhone 7

iphone7 дизайн

На пръв поглед може да се каже, че iPhone 7 не се отличава с нищо кой знае какво от своя предшественик. На преден план изпъкват няколко разлики: разположението на антените от задната страна, новите стерео говорители (които предлагат страхотен звук), промененият Home бутон, както и прословутият жак за слушалки, който вече не е 3.5мм.
Като споменахме Home бутона, той вече не е точно бутон, а е нещо като вдлъбнатина, чувствителна на силата на натиск. Първоначално може да се усеща малко странен, но се свиква доста бързо.

iPhone 7 тежи едва 138гр, което е с 5гр по-малко от iPhone6s и се предлага и в черно. Всъщност има цели два нови черни цвята – лъскав и стилен Jet Black и матово черно със супер бизнес излъчване. Предишните традиционни цветове пак са налични, но сме сигурни, че много мъже ще се зарадват на черните варианти, които освен това се предлагат с черна рамка отпред и изглеждат наистина фантастично.

Налично място

Базовият iPhone 7 предлага 32GB вътрешна памет, което е добра новина, защото този път моделите не започват от 16GB. Това е напълно достатъчно място за нормално ползване на телефона, но все пак, ако желаете, можете да се снабдите и с версии 128GB или дори 256GB, които доста трудно ще напълните. Така може да се каже, че липсата на слот за SD карта вече съвсем не е проблем.

Аудио жак

iPhone 7 се лиши от стандартния 3.5мм жак за слушалки. Това беше ход, заради който Apple бяха силно критикувани, като отново потребителите са раздвоени в мненията си. В крайна сметка от компанията излязоха с довода, че това е направено заради липсата на място в тънкото устройство.
Все пак промяната на аудио жака не бива да ви притеснява, тъй като в кутията с телефона върви и малък адаптер, който дава възможност да си вържете обикновени слушалки към Lightning порта. Да не забравяме, че вече има и безжични слушалки, които са доста удобни.

Водоустойчивост

waterproof-iphone7

iPhone 7 разполага със сертификат IP67 за водоустойчивост. Това означава, че смартфонът може да бъде потопен във вода до 1 метър дълбочина в продължение на 30 минути и да се отърве без никакви щети. Въпреки това не трябва да забравяме, че телефонът със сигурност не е предназначен за плуване в морето или басейна, но с увереност можем да кажем, че ще оцелее в дъжда или след случайно разливане на бира или кафе например.

Дисплей

Най-новият iPhone разполага с дисплей, който може да задоволи и най-претенциозните потребители, търсещи качествено изображение. Apple обявиха, че цветовата му гама е по кино стандарт, но по-важно е как изглежда картината за невъоръжено око. Retina HD дисплеят предлага кристално ясна картина с наситени цветове и добра яркост.

Камера

iphone7-camera

Базовият iPhone 7 може да се похвали с подобрена камера спрямо своя предшественик, макар повечето суперлативи да обира двойната камера на версията iPhone 7 Plus. Въпреки това, седмицата разполага с впечатляваща камера с 12-мегапикселов сензор, оптична стабилизация, по-добра светкавица и усъвършенствана леща – резултатът от всичко това са много по-добри снимки при по-слаба светлина.

iPhone 7 може да снима видео в 4K резолюция и живи снимки, като разполага с възможност за забързан или забавен каданс.
Предната му камера също е по-добра отпреди. Сега тя е със 7-мегапикселов сензор и Retina светкавица, реагираща на околната светлина, за да се избегнат снимки в неестествени цветове.

Мощност и батерия

Според Apple, A10 Fusion е най-мощният чип, вграждан в телефон досега, като благодарение на него iPhone 7 работи до 2 пъти по-бързо от iPhone 6. Процесорът е четириядрен и с нова архитектура. Чисто на практика, смартфонът работи осезаемо много бързо, игрите вървят без проблем, а приложенията се отварят мигновено. Множеството тестове за натоварване и скорост, които сравняват различните марки, също потвърждават превъзходството на iPhone 7.
Цялата тази мощ вероятно харчи доста ток, но въпреки това Apple са успели да снабдят iPhone 7 с батерия, която има цели 2 часа по-дълъг живот от тази на iPhone 6s. Това си е доста добро постижение.

iOS 10

Новата версия на операционната система е супер допълнение към iPhone 7 и ви уверяваме, че няма да имате никакви проблеми с нея. Вече запознатите със системата потребители ще зарадват да видят новото приложение за съобщения, новите известия и множеството малки подобрения, които може да не ви грабнат окото веднага, но са направени за ваше улеснение. Ако може да се посочи един недостатък, това е малкото вградени уолпейпъри, но това едва ли може да се брои за проблем.
Потребителите, които за първи път ще ползват iPhone, ще се убедят сами, че винаги е по-добре, когато „една компания прави и софтуера, и хардуера“, каквато е максимата на Apple.

Обобщение

Не е изненадващо, че потребителите на Apple винаги очакват най-доброто и за пореден път го получиха в лицето на iPhone 7. При всички положения това не е телефон, който ще остане в историята като нещо супер иновативно или необикновено, но все пак дава на феновете си точно това, което очакват – върха на технологиите и истинска наслада при работа с него. Трудно бихте открили нещо непривлекателно в устройството.

iPhone 7 дава повече място на разположение за същата цена като iPhone 6s, може да се похвали със същия страхотен дизайн като предшественика си, но с няколко малки изменения и по-добри цветови вариации. Камерата е по-добра от всякога, звукът – също. Батерията му издържа повече, водоустойчив е и страшно бърз.

Цена в България

Мобилните оператори Mtel, Vivacom и Telenor вече пуснаха „новия Айфон“ в промоционалните си пакети и в зависимост от абонаментния план и големината на паметта може да се сдобиете с iPhone 7 на цени от 38 лв на месец за 32 GB модификация и 54 лв. на месец за 256GB модификация, а цената на плана е над 60 лева на месец. Цената на телефона без план е около 1500 лева, за актуални цени последвайте следния линк:

ВИЖ АКТУАЛНИТЕ ЦЕНИ НА iPhone 7 ТУК

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.