Moto Z Play е малко по-голям, по-издръжлив и по-достъпен смартфон с модулни аксесоари, както и доказателство, че от Motorola са отдадени на идеята за трансформиращ се телефон.
Play подобрява някои от аспектите на базовия модел и дава възможност на много повече хора да се сдобият с модулен телефон евтино. Ето какво още трябва да знаете за него.

Цената на телефона е около 1000 лева, при закупуване без абонаментен план на Mtel, Telenor или Vivacom, но при добро проучване може да попаднете на актуална промоция. Актуална цена може да видите тук.

Дизайн

moto-z play цена

Moto Z Play заимства определени елементи от плоския дизайн на Moto Z, но е осезаемо по-дебел с размери 156.4 х 76.4 х 6.99мм и тегло 165гр.
Дори със същия 5.5-инчов дисплей и плосък гръб, пак се усеща големичък. Макар лесно да се държи с една ръка, когато прикрепите някой аксесоар, телефонът става огромен.
Добрата новина е, че тези размери дават възможност едновременно да слушате музика и да зареждате телефона. Звучи странно това да е плюс, но вече не е изненадващо да липсват жакове за слушалки.

Другото хубаво нещо в дизайна е, че в Z Play са запазили всичко онова, което харесвахме в първоначалната линия Moto Z, включително малкият, но много удобен преден сензор за отпечатъци. Moto Z Play е с непромокаемо нано покритие, но не е водоустойчив – просто устоява на случайно разливания и намокряния. Телефонът разполага и с подсилено стъкло, устойчиво на удари.

Модули

Moto Z Play работи с всички предишно MotoMods аксесоари, които се прикрепят към гърба на телефона магнитно. Недостатъкът е, че с допълнителната батерия например, устройството се усеща като три пъти по-голямо.
Най-готиният модул е Insta-Share проектора. Той проектира картина навсякъде, където искате до размер 70 инча.

Дисплей

Новият модулен телефон на Motorola разполага с 5.5-инчов Super AMOLED дисплей, колкото на Moto Z и Z Force, но с по-малка резолюция. Картината не е толкова забележителна отблизо, колкото при 2K резолюция, но пак е достатъчно добра.

Мощност

Moto Z Play заменя често срещания чип Snapdragon 820 с по-слабия 625, но той пак е достатъчно силен. С 2GHz, осем ядра, 3GB RAM и графичен процесор Adreno 506 смартфонът е достатъчно мощен.
Наличните 32GB вътрешна памет също ще ви стигне, но за всеки случай има и слот за microSD карта.

Камера

Камерата на Moto Z Play е с 16-мегапикселов сензор и прави снимки почти като тези на Moto Z. Телефонът комбинира лазерен и фазов автофокус, което елиминира забавянето при снимки, но не дава най-добрите резултати при слабо осветление. Липса оптична стабилизация на изображението. На по-тъмно шумът и влошените цветове при снимките стават проблем.
През деня камерата се справя отлично, а вечер ярката двойна LED светкавица не оставя незабелязана.
Предната камера е 5 мегапиксела и разполага с широкоъгълна 85-градусова леща. Тя улавя повече от сцената, отколкото iPhone например, но няма да получите широките селфита на LG V20.
Moto Z Play може да снима и видео в 4K резолюция с 30 кадъра в секунда.

Батерия

Motorola обещава 50 часа живот на батерията и на практика тя издържа почти толкова – обикновено около 44 до 48 часа. Това си е доста добро представяне, имайки предвид, че повечето днешни смартфони не изкарват и ден.

Обобщение

Да, Moto Z Play е по-дебел от ултра тънкия Moto Z и дисплеят му няма да изуми никого, но все пак разполага с всички джаджи и глезотии, които харесвахме у по-скъпите модели.
Ако искате да пробвате аксесоарите MotoMods и да имате мощен Android телефон с дълъг живот на батерията, Moto Z Play е най-достъпният вариант.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]