Youtube или ъоутубе – както над 165 000 българи всеки месец изписват грешно, е вторият най-посещаван уебсайт след google .

YouTube се превърна в дом на повече от 2 милиарда активни потребители всеки месец в световен мащаб. Буквално Youtube e начин на живот за много хора, особено от по-младото поколение.

а Някога чудили ли сте кои са най-популярните лица в почти най-посещаваният сайт в света?

Прегледахме и класирахме за Вас топ 10-те Youtub-ъри, на чиито вирални видеа се радва почти целият свят ежедневно. От класацията са изключение всички знаменитости, певици и певци и въобще всички обществени личности, които не са постигнали славата си благодарение на Youtube.

Например, най-големият световен канал, с вече над 218 милиона абонати, T-series е индийска компания за продуциране и разпространение на филми. Не сме определили тази компания като „YouTuber“ и следователно не сме я включили в нашата класация.

И тъй като вече изписахме доста редове, а още не сме съобщили нито един Youtuber, правим последно уточнение за класацията, а именно, че ще започнем от най-популярният Youtube канал, а ето го и него:

1) PewDiePie – 111 милиона абонати (линк към канала)

Зад този псевдоним стои шведският геймър, живеещ в обединеното кралство – Felix Kjellberg, който стартира своя канал преди 12 години, през 2010. PewDiePie е номер едно в Youtube по брой абонати. Интересен факт е, че за известно време той се оттегля от Youtube въпреки, че се бори за първото място много дълго и то срещу много известни ютубъри.

Основно той е геймър инфлуенсър, но диверсифицира канала си с комедийни скечове, влогове и дори наскоро публикува книга. PewDiePie поддържа челната си позиция от 2021 г.

2) MrBeast – 97.6 Милиона абонати (линк)

Стартирал през 2012 г., това е един от , ослепителните и привличащи вниманието канали в YouTube. Джими Доналдсън от САЩ е известен със своите вирални предизвикателства, като изяждането на най-голямото парче пица в света и с благотворителните си видеа, като например даването на 1 милион долара, които трябва да похарчите само за минута. Трудно е да не бъдете привлечени от тези оригинални и необикновени видеоклипове! Той спечели 15,7 милиона повече абонати за миналата година и прескочи цели 4 позиции спрямо 5-тата през изминалата 2021 г. А каква е тайната му – с няколко думи да раздава огромни суми пари на случайни хора.

3) Like Nastya – 96.5 млн абонати (линк)

Това е първият детски канал и то на 3то място, Настя и нейните истории. Каналът на Настя забавлява децата с нови играчки, семейни игри и пътувания с приятелите си, Настя споделя ежедневните си приключения в своите влогове и се превърна в най-абонирания канал в Русия. Нещо повече, този канал е само един от многото канали, управлявани от Настя и нейното семейство – каналите Like Nastya Vlog и Like Nastya Show също имат милиони абонати.

4) Kids Diana Show с 96.4 млн абонати (линк)

Този канал поставя светлината на прожекторите върху 6-годишната Даяна, докато играе със семейството си, заедно с брат си Рома и нейните приятели. Каналът е изцяло насочен към най-малката аудитория, с разопаковане на играчки, истории и игри, това малко украинско момиче бързо доминира в сферата на детските забавления на YouTube.

5) Vlad and Niki – 83 млн абонати (линк)

Продължаваме с детските канали – Влад и Ники е YouTube канал за двама братя и техните приключения, в които понякога се включва и майка им Виктория, а от скоро и малкият им брат Кристиан, докато се преструват, че играят, пътуват или се занимават с други дейности в Русия. Семейството има 16 канала и превеждат съдържанието си на 13 езика, привличайки общо над 112 милиона абонати и прави растежа на този, забележете, само тригодишен канал много впечатляващ!

6) Dude Perfect – 57 млн абонати (линк)

Този канал за спортно забавление стартира през 2009 г. и се управлява от „5 най-добри приятели“ от Тексас, САЩ. Включва много спортове със солидна доза комедия. Първоначално започна с видеоклипове за баскетболни трикове, но сега предприемачите правят видеоклипове за много различни спортове, битки с детски играчки, забавни стереотипи и други шеги. Уникалната комбинация от спорт и хумор стои зад огромния успех на 5те момчета.

7) JuegaGerman 45,8млн абонати (линк)

Херман Гармендия (Germán Garmendia) е най-голямата YouTube звезда в Чили. Актьор и музикант, той започна с публикуване на комедийни скечове и влогове още през 2011 година с канала HolaSoyGerman – две години по-късно стартира вторият си канал JuegaGerman, който фокусиран върху видеоклипове за игри, но постепенно се разшири и в комедия, тъй като престана да обновява първият си канал. Въпреки че не е публикувал в първия си канал от години, той събира 43,3 милиона абонаи и остава в топ списъците на YouTube и едва наскоро беше изместен от вторият му канал JuegaGerman, който все още се актуализира редовно.

8) Fernanfloo – 45 млн абонати – (линк)

Луис Фернандо Флорес е салвадорски YouTuber. Основно прави видеоклипове за игри, понякога предлага по-лични видеоклипове в стил влог. Той има цял плейлист с анимационни видеоклипове, играе всякакви игри, от хорър, преминава през GTA5, GOW и стига до произволни indie игри. (indie game, е съкращение от independent video game – игри зад които не стоят бюджетите и техническата поддръжка на големите компании, а индивидуален разработчик или екип от няколко разработчика)

9) Felipe Neto 44,1 млн абонати (линк)

Този португалско-бразилски инсфлуенсър и предприемач има много струни на своя лък: мениджър, влогър, актьор, писател. Той започна в YouTube, като говори за знаменитости и филми, винаги предлагайки критичен и комедиен обрат, и беше първият канал в YouTube, достигнал до 17 милиона абонати в Бразилия. Сега той се фокусира върху общо забавление и предлага разнообразно съдържание на своите последователи а именно: комедия, влогове, предизвикателства, игри.

10) Like Nastya Show – 41,3 млн абонати (линк)

Deja VU! – Това е вторият канал на Настя и нейните сладки влогове. Съдържанието е почти същото (нови играчки, семейни игри, пътувания с нейните приятели и други). Нещо повече, този канал е само един от многото канали, управлявани от Настя и нейното семейство: например Like Nastya Vlog или Like Nastya Stories също имат няколко милиона абонати, както вече отбелязахме.