Motorola успя едновременно да навлезе в сегмента на 5G смартфоните и да затвърди позициите си при моделите със сгъваем дисплей и то с едно единствено устройство. Става въпрос за новия флагман на компанията razr 5G, който я позиционира едновременно в двата най-перспективни подсегмента на мобилните апарати. Телефонът стъпва на легендарния форм фактор, познат от редица други устройства на Motorola и го надгражда с редица иновации, добавяйки следващото поколение мобилни мрежи.

razr 5G беше представен от Владимир Велков, търговски мениджър на компанията за България и Македония, на стилно събитие в София под мотото “minimal meets maximal”. Ето и подробности за апарата.

Дизайн и външен вид

Моделът е наистина стилен и е издържан в най-добрите традиции на V – образните телефони. Размерите му са 169.2 мм x с широчина от 72.6 мм и дебелина от 7.9 мм., тежестта – едва 192 грама, което го прави удобен за работа в движение както в разгънато, така и в сгънато състояние.

Наличност и Цена

В България смартфонът motorola razr 5G ще бъде на пазара през октомври, а очакваната цена ще е около 2999 лева. Ще се предлага в три цветови версии – полиран графит, златисто червено и течен живак.

Виж Актуална за Днес Цена за Motorola RAZR

Комуникационни функции

Новият смартфон поддържа мобилна свързаност от пето поколение (т.нар. 5G), което ще разшири значително скоростта за пренос на данни и използване на различни приложения, когато този тип мрежи навлязат по-широко. Припомняме, че преди броени дни първата такава стартира официално за търговски цели у нас, но все още е рано да се оценяват нейните възможности.

Сред останалите клетъчни стандарти, които се поддържат от апарата, са GSM (Global System for Mobile communication) и CDMA (Code Division Multiple Access) от второ поколение, HSPA (High Speed Packed Access) и EVDO (Evolution-Data Optimized) от междинното 3.5-то поколение, както и LTE (Long Term Evolution) от четвърто поколение.

Телефонът поддържа и комуникационните технологии Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, възможност за създаване на хотспот, безжичния стандарт Bluetooth за комуникация на близко разстояние, GPS, NFC (Near Field Communications). Разполага и с един USB 3.1 Type-C порт.

Сгъваем дисплей в стила на Motorola

Вътрешният сгъваем дисплей на модела е 6.2“ Flex View и е със съотношение на страните 21:9. Той е с резолюция 876 x 2142 пиксела и поддържа технологията Cinema Vision, за пълноценно зрително изживяване. Формата и начинът на сгъване са изцяло съобразени с традиционната форма на подобни V – образни телефони, които именно тази компания въведе на пазара още преди около 20 години. Те отговарят и на стила, наложен от серията razr напоследък.

В добавка – външен Quick View дисплей

Иновативният външен Quick View екран на устройството е приятна изненада и всъщност е изключително удобен за извършване на редица ежедневни дейности. Той поддържа повечето приложения, инструменти, информация и жестов контрол, от които потребителят може да има нужда в движение, когато не може да отвори устройството.

Kамери

Основната 48 мегапикселова f/1.7, 26mm широкоъгълна система за заснемане осигурява снимки с изключително високо качество, дори при слаба осветеност. Сред екстрите й са оптическа стабилизация на изображението, както и PDAF автофокус. В добавка смартфонът разполага и с една вътрешна 20 мегапикселова, f/2.2, широкоъгълна, 0.8µm селфи камера, която е най-доброто на пазара за снимане на селфита.

Хардуерни възможности

motorola razr 5G е с най-новото поколение чипсет Qualcomm SDM765 Snapdragon 765G, създаден по 7 нанометрова технология. Процесорът му е Octa-core (1×2.4 GHz Kryo 475 Prime & 1×2.2 GHz Kryo 475 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 475 Silver), а графичният процесор – Adreno 620. Телефонът разполага с 8GB RAM и 256GB вградена памет.

Други характеристики

Моделът работи с операционна система Android 10 на Google. Батерията му е с капацитет 2800 милиамперчаса и има опция за бързо зареждане.

В заключение

Стъпвайки върху емблематичния дизайн на razr серията новият motorola razr 5G е изключително красиво и функционално устройство, което позиционира компанията в горещия сегмент на смартфоните със сгъваеми дисплеи, показвайки един нов подход към този тип апарати.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]