apple-laptopИдеята да се използва телефон за захранването на компютър не е нова – виждали сме компании като HP и Motorola да опитват и да се провалят. Но това не спира Apple да обмисля да опита същото. В патентното бюро на САЩ е внесен патент, описващ как iPhone или iPad могат да се използват за захранването на ултра преносим лаптоп. Патентната идея вероятно няма да се превърне в завършен продукт, но ни дава възможност да добием представа как Apple вижда бъдещето на мобилните и преносимите устройства.

Патентът показва множество варианти за потенциален електронен аксесоар. Единият разполага със слот в областта на тъчпада, където може да бъде поставен iPhone, за да доставя целия нужен хардуер за работата на подобния на Macbook лаптоп. Интересното е, че самият iPhone пък служи за тъчпад. Apple обмисля също така вкарването на допълнителни батерии и хардуер в аксесоара, за да се подобри производителността на iPhone или iPad.

Всичко това може да звучи малко откачено, но е разбираемо Apple да търси нов начини да използва мобилния си хардуер. Iphone и iPad стават все по-бързо с всяка година и толкова пъргав аксесоар може да даде на компанията интригуващи начини да се бори с набиращите популярност 3в1 тъчскрийн лаптопи.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]