Вчера, на 23 Септември 2020, беше представен XPG GAIA – мини компютър за игри. XPG GAIA е компактна 5-литрова система, предназначена за геймъри и създатели, които нямат достатъчно пространство на работния плот, но не искат да правят компромис с  изчислителната мощ и функции.

Базиран на Intel® NUC 9 Extreme Kit – Ghost Canyon, XPG GAIA разполага с процесор Intel® Core ™ i9-9980HK, който работи до 5,0 GHz и разполага с осем ядра. Той също така генерира по-малко топлина и консумира по-малко енергия благодарение на ниския си TDP от 45W. Нещо повече, XPG GAIA може да бъде оборудван с допълнителна графична карта, до 202 мм, за да бъде устойчива в бъдеще.

С компактен 5-литров форм-фактор, XPG GAIA ще освободи ценно място на Вашите устройства. Размерът му го прави идеален за по-малки помещения, като стаите в общежитията, студийни апартаменти и малки офиси. Малкият форм фактор също улеснява относително лесното придвижване, ако се налага, чудесно за привличане на мрежовици или инфлуенсъри.Неговият изчистен и минималистичен външен дизайн със странични мрежести панели се вписва перфектно в почти всяко пространство. Освен формата, страничните мрежести панели осигуряват и ефективен оптимален термичен контрол и охлаждане, по-добри от тези на преносимите компютри.

XPG GAIA се предлага с 32GB (2x16GB) 3200MHz DRAM, който осигурява максимална стабилност и спиращи дъха скорости, като същевременно поддържа Intel XMP 2.0 за безпроблемен и стабилен овърклок. Междувременно, отличеният с награди твърд диск XPG SX8200 Pro предлага скорости на последователно четене / запис до 3500/3000 в секунда. Също така, той разполага с мощно, но високоефективно захранване Flex ATX с мощност 500W 80 Plus Platinum, което може да поддържа ниски нива на шум до 40dB, осигурявайки минимално разсейване.

Освен основните си характеристики на изпълнение, XPG GAIA се предлага и с множество важни функции, които ще направят игрите и създаването на съдържание у дома по-лесно. С поддръжката на Wi-Fi 6, XPG GAIA позволява на рутерите да комуникират с повече устройства едновременно и да изпращат данни на множество устройства в едно и също излъчване с по-широк обхват на предаване. Освен това потребителите ще се насладят и на гъвкава I / O свързаност с Thunderbolt ™ 3 за безпроблемна свързаност с допълнителни монитори и други външни устройства. XPG GAIA вече се предлага в Америка и Япония и ще предостави ограничено количество безплатни копия на Marvel’s Avengers при всяка покупка на XPG GAIA.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]