WARNER BROS TV / Album/East News

Всички обичат да гледат супергерои по телевизията, а понякога хората, които обожаваме на екрана, се оказват истински герои в реалния живот. Един от тези герои е Дийн Кейн най-известен с ролята си на Кларк Кент, който се превръща в Супермен в едноименният телевизионен сериал от 1993 г.

Историята на г-н Кейн, който остава самотен баща и се отказа от кариерата си, за да се грижи за сина си, доказва, че супергероите наистина съществуват.

Детство на Дийн Кейн

Въпреки че в крайна сметка Дийн Кейн се превръща в световноизвестна звезда, той преживява, да речем, тежко детство. Роден в семейството на актьорите Шарън и Роджър Танака през 1966 г., Дийн и майка му, за съжаление, са изоставени от бащата. А бъдещата звезда никога не успява да се срещне с биологичния си баща. Когато става на четири години, майка му се жени повторно и той приема фамилията на доведения си баща Кристофър Кейн. Редно е да споменем, че доведеният баща на Кейн се грижи добре за него и освен, че той получава добро обрзование, самият Дийн Кейн споделя, че той винаги е бил негов пътеводител и дори кръщава сина си на него.

Изглежда, обаче, че липсата на биологичния баща на Кейн е оставила трайна следа в него и той е твърдо решен да не постъпва по същия начин. На 11 юни 2000г, Кейн става баща, но се разделя с тогавашната си приятелка Саманта Торес. В последствие води дълга битка за попечителството на детето, което отглежда сам.

Въпреки че той е световноизвестна звезда и получава много покани за главни роли, в интервюта г-н Кейн споделя, че през последните 18 години от кариарата му, той на първо място е бил баща и на второ актьор. Нещо повече, той споделя, че е отказал толкова много главни роли с мотивът, че докато синът му не завърши училище, той няма да поема главни роли, за да може да бъде винаги до него.

© deuces1966 / Instagram, © deuces1966 / Instagram

Повечето хора се възхищават на неговата отдаденото, но той е обект и на не малко критики, през всички тези години и понякога е принуден да отговаря на въпроси от сорта на „Какво се случи с кариерата ти? … или защо вече не правиш филми за Hallmark?

А на подобни върпоси той отговаря така:

„Е, обичам да правя филми за Hallmark. Те се снимат за около три седмици и мога да се върна у дома бързо или да взема сина си с мен за този кратък снимачен период. И всичко това ми позволяваше да работя и да продължа да работя, докато отглеждах сина си и бях негов треньор по бейзбол, баскетбол и футбол; както и да присъствам на неговите състезания по Джу-Джицу.“ Той добавя още, че е благословен да прави много различни неща в професионален план и въпреки тях, да бъде баща на първо място.

В някой от интервютата си Супербащата казва, как винаги е готвил за сина си и че когато не му сготви той, Кристофър не е искал да яде.

„Аз съм много добър в това да взема няколко останали продукта в хладилника и да ги превърна в нещо за хапване.“ – Допълва актьорът.

Не всеки актьор е готов на върха на своята кариерата, да направиш крачка назад в името на детето си, да се откаже от главни роли за милиони долари и умишлено да се задоволи с по-второстепенни. Именно заради тези си действия актьорът изиграл Супермен е един достоен пример не само на телевизионния екран а и извън него, от който може да се поучим. Защото най-голямата нужда на децата не са скъпите играчки и да бъдат презадоволени, а да бъдат до родителите си.