Със стартирането на месец Ноември, все повече потребители си задават въпроса кога ще е черен петък 2022?

По дефиниция череният петък се провежда през последният петък на месец Ноември – през 2022 година това се пада 25 ноември, когато и ще се проведе черният петък по цял свят. с Black Friday се стартира началото на голямото коледно пазаруване, именно тогава по-пресметливите, освен за себе си предпочитат да се сдобият и коледните подаръци, за да спестят някой и друг лев, а предвид инфлацията тази година, която е се изразява в двуцифрено число, не само в България, а почти по целия свят, очакванията са този Черен Петък да се превърне в още по-мащабен от към обороти.

Разбира се в Бългаиря, някои неща са по-различни, включително и провеждането на Черния петък, през изминалата 2021 например, един от най-голмите онлайн търговци, чийто Black Friday се очаква от милиони потребители – eMAG, проведе черният петък седмица по-рано, в пред последният петък от месец ноември.

Тази година, Black Friday вече започна в някои магазини – тези за мода например, във Fashion Days промоциите за Черен Петък, ще се провеждат от Днес 7 Ноември до края на седмицата – 13 Ноември.

От ardes.bg пък започнаха да промотират кампанията си „Не Чакай Черният Петък“ която се провежда от 1-ви до 15 ноември, като обещават ако цената повреме на Черен Петък е по-ниска, да получите ваучер на стойността на разликата между цената на закупеният от Вас продукт в периода 1-15 ноември 2022.