Лаптопи на Промоция

В днешно време има толкова голям избор на лаптопи, че е трудно да разберете кой е по-добър. Следвайте тези съвети, за да откриете подходящия за вас лаптоп.

Размер на екрана и тегло. Екраните при лаптопите обикновено варират от 9 до 17 инча. Колкото по-голям е дисплеят, толкова по-тежък е лаптопа. Балансирайте мобилността, от която се нуждаете, спрямо мощността, за да подберете подходящия за вас размер. Лаптопите с по-голям екран не са толкова удобни за пътуване и харчат повече батерия, но поддържат по-добра графика. При малките екрани е точно обратното.

Процесор. Процесорът е мозъка на компютъра. Най-големите производители на процесори са Intel и AMD. Intel държи пазара по отношение на напреднали технологии, но AMD предлага конкурентни модели на по-ниски цени. Многоядрените процесори са по-добри и поддържат по-добра скорост и графика, докато едноядрените са много по-евтини и са подходящи за хора, които използват компютъра само за основни неща, като сърфиране в интернет, email и гледане на филми.

RAM. Пътуващите по работа и използващите лаптопа за интернет трябва да търсят между 4GB и 8GB RAM памет. Геймърите, занимаващите се с графична обработка и други хора, които използват лаптопа за работа, обикновено имат нужда от 8GB или 16GB RAM.

Онлайн инструменти. Много онлайн магазини разполагат с търсачки, които помагат при избора на лаптоп според спецификации и нуждата, за която го търсите. Възползвайте се от тях.

Каква марка лаптоп да избера?

Почти всички лаптопи се произвеждат в Китай, разбира се всяка отделна марка има редица патенти и много точно описани технологични процеси, които съпътстват целия производствен цикъл. Без значение къде се произвежда определен лаптоп, той може да бъде изключително качествен, ако quality assurance отделът си върши работата, а при добре известните марки това винаги е така. Също така е добре да знаете, че изискванията на Европейският съюз, който отдавна са закон и България, определят минимална гаранция от 2 години за електроника и електроуреди, което означава, че дори да нямате гаранция е необходимо да запазите касовата бележка, която ви осигурява двугодишна гаранция на всеки електроуред или в случая лаптоп, закупен на територията на ЕС. Въпреки това е добре да изберете по-надежден производител, най-малкото да избегнете досадното чакане лаптопът ви да бъде ремонтиран, дори и да не заплащате за това.

Най-предпочитаните марки са: (наредбата е случайна, без претенции за класиране)

  • Lenovo
  • HP
  • ASUS
  • Dell
  • Acer
  • Toshiba
  • Fujitsu
  • Apple

Каква сума трябва да отделя за лаптоп?

Отговорът на този въпрос зависи само и единствено от вашите нужди. По-голямата част от потребителите ще задоволят нуждите си и с лаптоп за около 500-700 лева, а именно – гледане на филми, сърфиране в интернет, MS Office, а понякога и някои леки игри. Над 600 модела в този ценови диапазон може да разгледате тук. Ако сте графичен дизайнер, ползвате някакъв специализиран софтуер или запален геймър – то трябва да отделите поне 2000 лева за лаптоп, който ще ви служи вярно за няколко години. Натиснете тук, за да разгледате над 400 модела лаптопи в този ценови диапазон.

Както сами виждате може да спестите не малка сума, ако точно определите вашите нужди – най-важното нещо при избор на лаптоп.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]