Загряването при лаптопите е проблем от години. Причината е много проста. Производителите на лаптопи се опитват да правят продуктите си все по-малки и по-тънки. За да постигнат това, те трябва да правят и самите части, като например дъното и твърдия диск, също по-малки. Освен това се налага да ги монтират по-близо една до друга.

Микропроцесорът, дъното и твърдия диск произвеждат топлина. Колкото по-близо са разположени едни до други, толкова по-концентрирана е тази топлина. Вентилаторите, които са вградени в лаптопите за охлаждане на тези компоненти, не могат да работят ефективно в толкова тясно пространство. Към това прибавете и факта, че топлината трудно намира път навън и ето колко лесно лаптопът прегрява. Когато това се случи, той може да спре да работи. Ето някои съвети, които може да ви помогнат да предпазите своя Apple лаптоп от прегряване:

– Не поставяйте лаптопа си върху възглавници, когато е включен. Мекият материал може да запуши решетките на охлаждането, особено когато те са отдолу.
– Никога не слагайте нищо върху клавиатурата, когато лаптопът работи със затворен капак. В противен случай лаптопът може да започне да се изключва и включва, а това поражда значителна топлина и изтощава батерията.
– Изключвайте лаптопа си през нощта, за да се охлади. Ако го използвате нередовно през деня, настройте го да заспива, когато не е активен. Така ще щадите батерията му и ще го предпазите от прегряване.
– Уверявайте се, че лаптопът ви винаги е изключен, когато го носите в чанта.
– Почиствайте решетките на охлаждането. По тях се събира прах, който го блокира и пречи на топлия въздух да излиза.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]