Най-добрите модели телевизори за 2020 година

Вече преполовихме годината, дадохме възможност на производителите да изкарат новите си модели телевизори и е подходящ момент да започнем класацията на най-добрите телевизори за 2020 година. Разбира се много нови модели предстоят да бъдат представени и съответно ще обновяваме този списък постоянно.

В списъка има и телевизори обявени през 2019 година, но нека това не ви кара да гледате само моделите от 2020 година – новостите в обновените модели са частични и определено няма да пропуснете много ако стриктно се придържате към модели от 2020 година. Също така производителите постоянно update-ват софтуера си (напълно безплатно за потребителите) на минимум 3 до 4 годишните си модели.

LG B9 OLED

Започваме с „бюджетен“ OLED телевизор, а именно серията на LG B9  – слагаме кавички на бюджетен, защото телевизорът е над 2000 лв, но критиците го определят като телевозорът, който предлага 95% от възможностите на 50% от цената на конкурентите си.

Предлага се в два размера: 55 инчов – OLED55B9 и 65 инчов – OLED65B9

Виж Актуална за Днес цена за LG B9

Серията на LG B9 OLED напълно оправдава очакванията, като предлага на потребителите по-евтин начин да се докоснат до света на OLED, с ярък контраст и наситени цветове които вълнуват.

Ето повече за характеристиките му:

Телевизорът поддържа  Amazon Alexa и Google Assistant (може да му задавате въпроси) LG AI TV ще задоволи любопитството Ви, ще Ви даде препоръки и ще управлява устройства, когато пожелаете.

„Интелигентен“ процесор от второ покоелние с алгоритъм за дълбоко обучение AI осигурява детайлна картина и звук.

Контрастът на черните тоново е на много високо ниво, което добавя дълбочина на изображението и създава по-интензивен цвят.

Dolby Vision и Atmos за Кино изживяване у дома

Спецификации
Технология на дисплеяOLED
Качество на изображението4K
Операционна системаwebOS
Специална технология HDR
HDR технологияHLG, Dolby Vision
Скорост на обновяване50 Hz
СвързаностWi-Fi и Bluetooth
Година на лансиране2019

Като минус на телевизора се отбелязва липсата на HDR10+.

Samsung Q80T QLED TV (2020)

 Всеки един от серията Q80T, може да определим като един брилянтен HDR QLED телевизор. Предлага се в 5 различни диагонала от 49 до цели 85 инча:

49 инчов: Samsung QN49Q80T

55 инчов: Samsung QN55Q80T

65 инчов: Samsung QN65Q80T

75 инчов: Samsung QN75Q80T

85 инчов: Samsung QN85Q80T

Виж Актуална за Днес цена за серия телевизори Samsung Q80T

Съвсем новият за 2020 година Samsung Q80T QLED надгражда успеха на предшествениците си от миналата година и определено си струва да му бъде обърнато внимание. Q80T е най-евтиният full-array (с дълбоки и точни черни тонове и ярки светли зони) модел за 2020 година на Samsung. Или казано с други думи, отново препоръчваме телевизор предлагаш най-висок клас видео изживяване на достъпна цена спрямо конкурентите си.

Спецификации
Технология на дисплеяQLED
Качество на изображението4K UHD
Операционна системаTizen 5.5
HDR технологияHDR10, HDR10+, HLG
Скорост на обновяване60 Hz
СвързаностWi-Fi и Bluetooth
Година на лансиране2020

Като недостатък може да отбележим липсата на Dolby Vision и че определено има и по-красиви QLED телевизори, които излязоха тази година.

Sony 65A8 и 55А8 (2020)

Серията А8 телевизори от Sony, бе официално обявена за Европа през месец Май, предлага се в два варианта – 65 инча – 65А8 и 55 инчов – 55А8. Този 4K OLED телевизор ще ви потопи в света на киното, както никога до сега – телевозорът има сензор за светлина и променя контраста на изображението спрямо осветеността на стаята, технологията Pixel Contrast Booster подобрява контраста и цвета в светлите зони, което придава повече дълбочина на сцената и по-реалистична картина, а добавяйки контрастът с чисто черно, който може да бъде осигурен само от OLED телевизор, картината оживява и докато още сме на темата с контраста трябва да споменем и технологиите HDR10, HLG и Dolby Vision.

Виж Актуална за днес цена за Sony A8

Приложенията се стартират много по-бързо от тези при обикновен smart телевизор, а Netflix стартира 3 пъти по-бързо, смяната между приложенията също става по-бързо.

Телевъзорът е изключително тънък с много елегантен дизайн почти без ръб, екранът действа като високоговорител, което дава усещане бклизко до киното, съчетавайки звук и картина – където звукът идва от правилното място на екрана.

Може да прехвърляте екрана както от Android така и от iOS телефон

Спецификации
Технология на дисплеяOLED
Качество на изображението4K UHD
Операционна системаAndroid
HDR технологияHDR10, HLG, Dolby Vision
Скорост на обновяване100 Hz
СвързаностWi-Fi и Bluetooth
Година на лансиране2020
пълен списък на функциите може да видите тук

Panasonic HX810E (2020)

Предлага се в 4 размера:

40-инча TX-40HX810E
50-инча TX-50HX810E
58-инча TX-58HX810E
65-инча TX-65HX810E

Виж Актуална за днес цена за Panasonic HX810E

Нов модел за 2020 4K LED телевизор с технология HDR10+ за динамични метаданни с локано затъмняване и Dolby vision, изобразява дейтални картини с невероятен контраст. LED Подсветката е изключително ярка и предоставя отлична производителност дори и в слънчев ден.
Технологията обработваща картината е настроена в Холивуд от професиналисти в сферата за да отговаря максимално на визията на режиьора и да се чувствате като на кино.
Dolby atmos създава 3D звуково поле което буквално ви обгръща.

Спецификации
Технология на дисплеяLED
Качество на изображението4K
Операционна системаAndroid
HDR технологияHDR10+, HLG, Dolby Vision
Скорост на обновяване50 Hz
СвързаностWi-Fi и Bluetooth
Година на лансиране2020
пълен списък на функциите може да видите тук

Към месец юни 2020 това са най-атрактивните телевизори, които подбрахме за Вас, статията ще бъде обновена скоро за да добавим още телевизори които си струват вниманието.

В статията неслучайно избягваме думата класация и да номерираме различните модели, първо за да не показваме нашето пристрастие и второ, всеки един от изброените модели заслужава първото място, предвид иновациите, качеството на картината, която предоставя и разбира се цената си – тук сме изброили телевизори от среден до висок клас.