Вече преполовихме годината, дадохме възможност на производителите да изкарат новите си модели телевизори и е подходящ момент да започнем класацията на най-добрите телевизори за 2021 година. Разбира се много нови модели предстоят да бъдат представени и съответно ще обновяваме този списък постоянно.

В списъка има и телевизори обявени през 2020 година, но нека това не ви кара да гледате само моделите от 2021 година – новостите в обновените модели са частични и определено няма да пропуснете много ако стриктно се придържате към модели от 2021 година. Също така производителите постоянно update-ват софтуера си (напълно безплатно за потребителите) на минимум 3 до 4 годишните си модели. За улеснение ще разделим статията на 2 – телевизори обявени през 2021 и телевизори от 2020.

Най-добрите телевизори модел 2021

LG OLED TV C1

Спецификации
Технология на дисплеяOLED
Качество на изображението4K
Операционна системаwebOS
Специална технология HDR
HDR технологияHDR 10, HLG, Dolby Vision
Скорост на обновяване100 Hz
Ключови характеристикиВграден Chromecast, Гласови команди, Гласов асистент, Mirroring, USB recording, Wi-fi.
Година на лансиране2021

Великолепният LG OLED TV C1 се предлага в пет размера – от 48 инча до цели 83 инча. Всеки телевизор се предлага в 2 цвята: Meteor Titan(метеоритно титаниево) и Vanilla White (ванилово бяло). Моделите на всеки един размер са както следва:

48 инчов: LG OLED48C12LA

55 инчов: LG OLED55C12LA

65 инчов: LG OLED65C12LA

77 инчов: LG OLED77C12LA

83 инчов: LG OLED83C12LA

През изминалата 2020 британското издание Techradar класира предшественикът на LG C1 – LG CX OLED – като най-добър телевизор за 2020 и постави много големи очаквания към тазгодишния модел LG C1 – очаквания, които те сами потвърдиха, че са били оправдани. Тазгодишния флагман има по-добър процесор – Alpha a9 Gen. 4, както и изненада за геймърите с 4 отделни HDMI 2.1 порта, което го прави готов за Sony PS5, Xbox Series X, Xbox Series S, или каквато и да е игрална конзола, която би могла да се появи на пазара. Геймърите ще оценят и новото Game Optimizer меню.

Разбира се в момента има и телевизори с по-добра резолюция, като LG Z1 OLED, който ще Ви предложи 8К резолюция, както и LG G1 Gallery Series който използва OLED evo панел, предлагащ по-добър контраст. Причината да включим LG C1 OLED като един от най-добритие телевизори за 2021, е и съотношението между цена и качеството което получавате за нея. Актуална към днес цена за този модел може да видите, като последвате връзката

Вижте Актуална Цена за LG OLED Серия C1

Samsung QN95A

Спецификации
Технология на дисплеяNeo QLED
Качество на изображението4K
Операционна системаTizen
ПроцесорQuad core
HDR технологияHDR10, HLG, HDR10+
Скорост на обновяване120 Hz
Ключови характеристикиГласов асистен, Mirroring, USB recording
Година на лансиране2021

Серията 4K телевизори на Samsung QN95A се предлага в 4 размера на екрана от 55 до 85 инча.

55 инчов: Samsung 55QN95A

65 инчов: Samsung 65QN95A

75 инчов: Samsung 75QN95A

85 инчов: Samsung 85QN95A

С минималистичен дизайн и улратънък телевизорът от серия QN95A на Samsung е не само един от най-добрите към момента, но и един от най-добре изглеждащите.

Телевизорът предлага страхотнa HDR картина с ясно изразени черни и светли нюанси, които се доставят без да губите детайлите. Благодарение на режим Filmmaker – картата е изключително точна. Технологията Quantum Dot предлага един милиард нюанса. Тя поема светлината и я превръща в цвят, който остава действителен при всяко ниво на яркост.

Виж Актуална за Днес цена за Samsung QN95A

Sony Серия A8 OLED

Спецификации
Технология на дисплеяОLED
Качество на изображението4K
Операционна системаAndroid
ПроцесорQuad core
HDR технологияHDR 10, HLG, Dolby Vision
Скорост на обновяване100 Hz
Ключови характеристикиГласови команди, Гласов асистент, Mirroring USB recording, Вграден Chromecast
Година на лансиране2021

Телевизорът се предлага в 55 и 65 инчов вариант, моделите са съответно – Sony 55A8, Sony 65A8.

В Sony A8 има същия процесор ползван при 8К2, който анализира данните от изображението за да подчертае точно интензивния контраст на OLED екрана, доставяйки чисто черен цвят и реалистично изображение с максимална яркост.

Плюсовете на телевизора са неговата прекрасна и чиста картина, отличен звук и много широк ъгъл на видимост. Като минуси могат да се отбележи липсата на HDR10+ поддръжка и систамата Android (за някои потребители това е и плюс)

Съчетавайки висококачествената OLED картина от Sony и мощната звукова система Sony H8 е страхотна опция за сериозните фенове на киното.

Виж Актуална Цена за Sony A8

Най-добрите телевизори от изминалата 2020

LG B9 OLED

Започваме с „бюджетен“ OLED телевизор, а именно серията на LG B9  – слагаме кавички на бюджетен, защото телевизорът е над 2000 лв, но критиците го определят като телевозорът, който предлага 95% от възможностите на 50% от цената на конкурентите си.

Предлага се в два размера: 55 инчов – OLED55B9 и 65 инчов – OLED65B9

Виж Актуална за Днес цена за LG B9

Серията на LG B9 OLED напълно оправдава очакванията, като предлага на потребителите по-евтин начин да се докоснат до света на OLED, с ярък контраст и наситени цветове които вълнуват.

Ето повече за характеристиките му:

Телевизорът поддържа  Amazon Alexa и Google Assistant (може да му задавате въпроси) LG AI TV ще задоволи любопитството Ви, ще Ви даде препоръки и ще управлява устройства, когато пожелаете.

„Интелигентен“ процесор от второ покоелние с алгоритъм за дълбоко обучение AI осигурява детайлна картина и звук.

Контрастът на черните тоново е на много високо ниво, което добавя дълбочина на изображението и създава по-интензивен цвят.

Dolby Vision и Atmos за Кино изживяване у дома

Спецификации
Технология на дисплеяOLED
Качество на изображението4K
Операционна системаwebOS
Специална технология HDR
HDR технологияHLG, Dolby Vision
Скорост на обновяване50 Hz
СвързаностWi-Fi и Bluetooth
Година на лансиране2019

Като минус на телевизора се отбелязва липсата на HDR10+.

Samsung Q80T QLED TV (2020)

 Всеки един от серията Q80T, може да определим като един брилянтен HDR QLED телевизор. Предлага се в 5 различни диагонала от 49 до цели 85 инча:

49 инчов: Samsung QN49Q80T

55 инчов: Samsung QN55Q80T

65 инчов: Samsung QN65Q80T

75 инчов: Samsung QN75Q80T

85 инчов: Samsung QN85Q80T

Виж Актуална за Днес цена за серия телевизори Samsung Q80T

Съвсем новият за 2020 година Samsung Q80T QLED надгражда успеха на предшествениците си от миналата година и определено си струва да му бъде обърнато внимание. Q80T е най-евтиният full-array (с дълбоки и точни черни тонове и ярки светли зони) модел за 2020 година на Samsung. Или казано с други думи, отново препоръчваме телевизор предлагаш най-висок клас видео изживяване на достъпна цена спрямо конкурентите си.

Спецификации
Технология на дисплеяQLED
Качество на изображението4K UHD
Операционна системаTizen 5.5
HDR технологияHDR10, HDR10+, HLG
Скорост на обновяване60 Hz
СвързаностWi-Fi и Bluetooth
Година на лансиране2020

Като недостатък може да отбележим липсата на Dolby Vision и че определено има и по-красиви QLED телевизори, които излязоха тази година.

Sony 65A8 и 55А8 (2020)

Серията А8 телевизори от Sony, бе официално обявена за Европа през месец Май, предлага се в два варианта – 65 инча – 65А8 и 55 инчов – 55А8. Този 4K OLED телевизор ще ви потопи в света на киното, както никога до сега – телевозорът има сензор за светлина и променя контраста на изображението спрямо осветеността на стаята, технологията Pixel Contrast Booster подобрява контраста и цвета в светлите зони, което придава повече дълбочина на сцената и по-реалистична картина, а добавяйки контрастът с чисто черно, който може да бъде осигурен само от OLED телевизор, картината оживява и докато още сме на темата с контраста трябва да споменем и технологиите HDR10, HLG и Dolby Vision.

Виж Актуална за днес цена за Sony A8

Приложенията се стартират много по-бързо от тези при обикновен smart телевизор, а Netflix стартира 3 пъти по-бързо, смяната между приложенията също става по-бързо.

Телевъзорът е изключително тънък с много елегантен дизайн почти без ръб, екранът действа като високоговорител, което дава усещане бклизко до киното, съчетавайки звук и картина – където звукът идва от правилното място на екрана.

Може да прехвърляте екрана както от Android така и от iOS телефон

Спецификации
Технология на дисплеяOLED
Качество на изображението4K UHD
Операционна системаAndroid
HDR технологияHDR10, HLG, Dolby Vision
Скорост на обновяване100 Hz
СвързаностWi-Fi и Bluetooth
Година на лансиране2020
пълен списък на функциите може да видите тук

Panasonic HX810E (2020)

Предлага се в 4 размера:

40-инча TX-40HX810E
50-инча TX-50HX810E
58-инча TX-58HX810E
65-инча TX-65HX810E

Виж Актуална за днес цена за Panasonic HX810E

Нов модел за 2020 4K LED телевизор с технология HDR10+ за динамични метаданни с локано затъмняване и Dolby vision, изобразява дейтални картини с невероятен контраст. LED Подсветката е изключително ярка и предоставя отлична производителност дори и в слънчев ден.
Технологията обработваща картината е настроена в Холивуд от професиналисти в сферата за да отговаря максимално на визията на режиьора и да се чувствате като на кино.
Dolby atmos създава 3D звуково поле което буквално ви обгръща.

Спецификации
Технология на дисплеяLED
Качество на изображението4K
Операционна системаAndroid
HDR технологияHDR10+, HLG, Dolby Vision
Скорост на обновяване50 Hz
СвързаностWi-Fi и Bluetooth
Година на лансиране2020
пълен списък на функциите може да видите тук

В статията неслучайно избягваме думата класация и да номерираме различните модели, първо за да не показваме нашето пристрастие и второ, всеки един от изброените модели заслужава първото място, предвид иновациите, качеството на картината, която предоставя и разбира се цената си – тук сме изброили телевизори от среден до висок клас.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]