ag352qcx_monitor

Световният лидер в производство на монитори AOC официално представи най-новия си гейминг монитор от серията AGON. Този път това е извитият 35-инчов AOC AGON AG352QCX.

Той много напомня на Acer Predator 35, само че вместо 200Hz честота на опресняване, която Acer постига с G-Sync модула, AG352QCX я постига благодарение на AMD FreeSync. Променливата честота на опресняване е в диапазона 30-200Hz, което дава на геймърите най-доброто и гладко изживяване.

По отношение на качеството на изображението, AG352QCX излъчва картина с резолюция 2560х1080 пиксела, което в общи линии е 1080p в ултра широк формат (съотношение 21:9). Резултатът е едно по-добро потапяне в гейминг атмосферата, особено при състезателните игри с коли.

Понеже AG352QCX е монитор за геймъри и практикуващи електронни спортове, при него е обърнато особено внимание на изображението с гладки и непрекъсващи движения. По тази причина разполага и със специален режим за малко закъснение на сигнала. При него се заобикаля обработката на по-голяма част от видео сигнала и той се изпълнява моментално, още с натискане на мишката или клавиатурата. При режима за контрол на сенките пък, мониторът осветява по-тъмните региони на изображението и затъмнява по-ярките, но не манипулира останалата част от картината.

Геймърите имат навика да стоят дълги часове пред монитора, затова в AG352QCX са вградените технологиите AOC Flicker-Free и Low Blue Light, които намаляват умората на очите.

Панелът е от типа MVA (Multi-Domain Vertical Alignment), което означава страхотни нива на черното и добро пресъздаване на цветовете. Самият дисплей е извит и стои върху ергономична стойка, която позволява регулиране на височината, наклона и ъгъла на монитора.

По отношение на дизайна, AG352QCX разполага с LED светлини на гърба и по долната част на рамката. Цветът на светлината може да е червена, зелена или синя, като силата й също се регулира.

Мониторът AOC AGON AG352QCX ще се появи по родните магазини през декември и ще се продава на препоръчителна цена 1559лв с ДДС.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]