start-UP

Базираната в Сан Франциско стартъп компания Apis Cor построи цяла къща в руски град за 24 часа. Не става въпрос ремонт на съществуващ дом или използването на предварително готови части – говорим за 3D принтиране. Компанията е използвала мобилен 3D принтер, за да принтира бетонните стени на къщата и скелета й. Работници след това е трябвало ръчно да я боядисат и да направят покрива, електроинсталацията и изолацията, но това не им е отнело много време.

Резултатът е 37кв.м. къща, голяма горе долу колкото стандартна хотелска стая. Не е имение, но може да се окаже примамлива идея за нарастващият все повече контингент от хора, които предпочитат малките домове. Apis Cor казва, че цялата къща е струвала $10 134, като за вратите и прозорците са отишли най-много пари. Звучи логично за толкова малка къща, макар вероятно да не включва и цената на земята.

Компанията е публикувала видео на целия процес. Вижда се дори интериора и обзавеждането, има дори извит телевизор от Samsung. Ако Apis Cor започне да принтира къщи, клиентите им ще могат да избират формата, която искат и дори по-голям размер.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]