Руската компания за луксозни джаджи и друга техника Caviar създаде поредната си оскъпена версия на популярно мобилно устройство. До сега тя е пускала редица модели, създадени от по-скъпи материали.

Новият модел от производителя е предполагаемия смартфон iPhone 12 на Apple, но в тематична версия, посветена на предприемача и визионер Илън Мъск. Това е първия случай, в който някой прави смартфон, посветен на милиардера и собственик на Space X и Tesla.

Устройството, разбира се, струва повече пари, отколкото би могъл да струва съответният телефон на Apple – 5830 щ. долара. То е посветено на Мъск и включва истинско парче от една от ракетите на SpaceX – частната космическа компания на милиардера.

От Caviar не съобщават как са се сдобили с частите от космическите апарати, нито на каква цена може да се закупят такива. За сега няма и потвърждение, че в телефоните действително има подобни парчета.

Още по-любопитно е, че всъщност към момента няма такова нещо като смартфон iPhone 12. Очакванията на някои журналисти и анализатори обаче са именно това да е наименованието на следващото поколение iPhone модели, които предстои да бъдат представени след няколко месеца. Вероятно сред тях ще има базов модел iPhone 12, както и подобрен iPhone 12 Pro.

Напълно е възможно руската компания да има някакво споразумение с Apple, което да й позволява да анонсира оскъпената версия именно на следващия модел iPhone. Дали е така обаче ще стане ясно по-късно през тази година.

Очаква се телефонът на Caviar да има също и разнообразни тематични материали, изображения на ракетите на SpaceX и друго съдържание.

Илън Мъск е сред най-популярните технологични предприемачи, главно поради смелите си идеи да промени редица икономически сектори. Някои анализатори смятат, че той е надценен и умее най-добре да продава името си. Други обаче напомнят, че Мъск вече веднъж промени живота на милиони хора с платформата за електронни разплащания PayPal, в чието развитие и налагане на пазара взима участие. Сега е на път да понижи значително цената за извеждане на хора и товари в космоса със своята компания Space X, с която вече успя да създаде ракета, чиято основна степен е за многократна употреба.