Halo-hologram-2

Ето нещо, което не сме виждали от Alexa на Amazon и Google Assistant – холограми!

Един фен на Halo е подобрил Cortana на Microsoft, като е изобретил устройство, което превръща дигиталния асистент в холограма. Cortana е кръстена именно на изкуствения интелект от видеоиграта Halo, също собственост на Windows.

Използвайки 3D Unity, платформа за разработване на игри и приложения за виртуална реалност, Джарем Арчър е създал холограма от поредица анимации на съпругата му, записани от двойка Kinect сензори. След това е направил и устройството, което служи като личен асистент и е способно да отговаря на въпроси.

„Все още е работа в прогрес, но исках да покажа как върви.“ – казва Арчър във видео, публикувано в YouTube.

Джаджата е задвижвана от операционната система Windows 10, работеща в специално създаден дизайн. Включва подвижен USB монитор, който се отразява в три огледала, както и вграден Ардуино (за контролиране на светлините). Арчър използва действащ във всички посоки микрофон, монтиран най-отгоре, за да улавя гласа, както и мини говорител, от който идват отговорите на Cortana.

С напредъка в изкуствения интелект, това тревожно напомня на откачената червена кралица от поредицата „Заразно зло“. Кой знае каква форма ще приемат Alexa и Google, когато холограми ни покажат и техните гласове.

Ето и видеото което Арчър публикува в youtube:

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]