phase-one

Компанията за премиум дигитална фотография Phase One представи нов фотоапарат, наречен IQ3 100MP Achromatic, който може да се похвали с безброй впечатляващи характеристики. Но има и две наистина добри причини никога да не си го купите: снима само в черно и бяло и струва $50 000… без обектива.

Също като Leica M Monochrom, IQ3 100MP Achromatic не разполага с цветния филтър Bayer, който се открива у повечето дигитални фотоапарати. Това означава, според Phase One, че сензорът може да „фокусира изцяло върху улавянето на абсолютните детайли, светлина и тонална красота“. Иначе казано, по-малко неща се пречкат на сензора, което означава, че можете да правите откачено детайлни снимки, като тази от сайта на компанията:

IQ3 100MP Achromatic улавя детайлите със 101-мегапикселов CMOS сензор и може да снима до 51 200 ISO. Апаратът разполага и с вграден Wi-Fi, макар че вероятно ще е нужна цяла вечност, за да прехвърлите файловете. И разбира се, новият фотоапарат използва същия 3.2-инчов тъчксрийн като другите IQ3 модели на Phase One, който всъщност е цветен.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]