Новият таблет на Apple – iPad Air – идва с обновен дизайн, който значително наподобява визията на iPad Pro и Touch ID. Това стана ясно по време на ексклузивно събитие, организирано преди ден от компанията от Купертино.

Моделът се отличава с 10.9 – инчов Liquid Retina дисплей и с резолюция 2360 х 1640 пиксела. С това Apple се надяват отново да се наложат като лидери в един технологичен сегмент, който на практика те създадоха, но в който през годините се включиха редица други играчи.

Сред останалите функции на устройството е A14 Bionic процесорът, както и поддържаните от него второ поколение Apple Pencil и Magic Keyboard. iPad Air ще бъде достъпен в магазините у нас от следващия месец на цена започваща от 599 долара.

По-евтиният вариант iPad 8 на Apple, който идва на цена от 329 долара, притежава процесор A12 Bionic. Сред останалите му характеристики се запазва поддръжката на Apple Pencil и Smart Keyboard. Дисплеят на устройството е 10.2 инчов дисплей, снабден със Smart Connector.

Също в рамките на ексклузивното си събитие Apple показа и новото поколение умни часовници – Apple Watch Series 6 и Apple Watch SE. Най-впечатляващата функционалност на първото представено устройство е способността му да измерва сатурацията на кислород в кръвта. Данните стават известни за рекордните 15 секунди, благодарение на новия сензор и мобилно приложение.

Часовникът е с почти идентичен на предшествениците си дизайн, но ще се предлага в две нови разцветки – червена и синя. За разлика от предходния модел обаче Apple Watch Series 6 разполага с двадесет пъти по-бърз процесор S6. Дисплеят му е 2.5 пъти по-ярък от този на серията 5, а батерията отново издържа 18 часа, но за сметка на това се зарежда по-бързо. Часовникът ще се предлага на препоръчителна цена от 399 щатски долара.

Бюджетният му вариант – Apple Watch SE – може да бъде придобит за 279 долара и притежава редица функции като компас, откриване на падане, функция SOS. Устройството обаче не разполага с екстри като ЕКГ и измерване на кислорода в кръвта.