От технологичният гигант Microsoft твърдят, че още през Август тази година Windows 10 е надминал по ползваемост, най-успешният до сега – Windows 7, в процентно съотношение – 48% за най-новият продукт и 42% за „седмицата“ , Windows 8.1 е едва с 13% ползваемост. Именно този Август излезе безплатният ъпдейт за Windows 10 – „Anniversary Update“  и очаквано много хора са обновили Windows-a си, но е малко вероятно само за 1 година най-новият продукт на компанията, да измети дългогодишния лидер Windows 7, от който потребителите са доволни и нямат особено желание към преминаване на по-нова версия, просто защото нищо не им липсва.

Статистиката на Microsoft е разделена и по държави, където се вижда, че делът на Windows 10 в САЩ е 55%, а за Windows 7 са едва 35%.

Но едва ли тези числа са съвсем акуратни, неотдавна от компанията съобщиха, че взимат данните от телеметрията, която е включена по подразбиране за Winodws 10 и е логично тя да показва по-голямо разпространение за него.

А какви са данните според другите?

Различни аналитични компании определят дела на Windows 10 малко над 20 процента, а този на Windows 7 на 45%. Което значително се различава със статистиката на Microsoft.

windows-10

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]