samsung holographic tv

Корейският технологичен гигант е подал нов патент, от който става ясно, че Samsung ще разработва холографски телевизор. Той би трябвало да предложи на потребителите възможност да гледат 3D картина без нуждата от специални очила.

Патентното бюро на САЩ вече е одобрило патента на компанията и се смята, че новата технология ще подобри значително потребителското изживяване, за разлика от първото поколение 3D дисплеи, които се появиха преди няколко години.

Именно заради необходимостта от очила 3D телевизорите така и не успяха да намерят своето място в домовете и хората често се оплакват от замайване и главоболие, когато ги използват.

Сега новата технология на Samsung би трябвало да даде възможност на зрителя да гледа 3D изображения, проектирани пред телевизора, което ще елиминира нуждата от очила. В официалното описание на подадения патент се казва, че технологията  не натоварва зрението толкова, колкото сегашните 3D очила.

Холографското 3D изображение ще се проектира чрез лазерен светлинен източник, специални лещи, пространствен модулатор на светлина и система, проследяваща движението на очите на зрителя. Патентът е одобрен в началото на годината, което означава, че съвсем скоро технологията може да намери приложение в новите продукти на Samsung.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]