Ревю на Samsung 49KU6172 49-Инча

49KU6172

49-инчовият KU6172 на Samsung се отличава с елегантен дизайн в черен цвят и все по-модерния извит екран. Процесорът UHD Picture Engine подобрява яснотата на картината дори при източници с ниска разделителна способност. Патентованият от компанията 4-степенен метод доближава картината максимално близо до реалността.

Виж Актуална цена за този телевизор

Картина

Samsung KU6172 е с 4K резолюция, което означава, че дава възможност да се насладите на перфектно качество на картината. Освен това разполага с UHD мащабиране, което преобразува съдържанието с ниска разделителна способност в 4K резолюция, за да гледате UHD картина по всяко време. HDR панелът прави картината по-ярка и може да е особено полезен, когато гледате по-цветни кадри, например документални филми. Индексът на качеството на картината (PQI) е 1400 и заедно със скоростта на опресняване 120Hz и Auto Motion Plus, прави всички движения идеално гладки. Цветовете изглеждат наситени, благодарение на мега контраста и технологията Pure Color.

Екстри

KU6172 е смарт телевизор, което означава, че можете да го свържете към интернет и да разглеждате онлайн съдържание. Връзката може да се осъществи безжично с вградения модул или чрез LAN порт. Получавате достъп до много приложения, които ще направят работата с телевизора още по-лесна. За любителите на игрите, този телевизор поддържа така наречения „клауд гейминг“, но не работи във всички държави. Четириядреният процесор може лесно да обработва всеки тип съдържание, приложение или игра. Друга важна екстра е поддръжката на USB HID. Иначе казано, можете да свържете клавиатура или мишка към телевизора, което е страхотно.

Звук

Наложили се като стандарт два Dolby Digital Plus говорителя, по 10 вата всеки. Общата мощност се равнява на 20W и обикновено е достатъчна, освен ако не сте твърде далеч от телевизора. Звукът е ясен, но това зависи и от качеството на съдържанието, което гледате.

Дизайн

Извитият екран прави Samsung KU6172 доста красив. Много хора обаче не харесват извивката. Рамката е тънка, което определено е плюс по отношение на дизайна. Освен това е в стилен черен цвят, който ще пасне на всяка стая. Стойката също изглежда много добре в сиво и се комбинира чудесно с черната рамка.

Заключение

49-инчовият Samsung KU6172 е идеален размер и ще пасне навсякъде. Качеството на картината е много добро, благодарение на 4K резолюцията; цветовете са ярки и наситени. Най-впечатляващото обаче може би са смарт функциите и USB HID интерфейсът. Телевизорът разполага с всички стандартни изходи и входове. Звукът е достатъчно силен и ясен в повечето случаи. Дизайнът е на ниво и KU6172 действително изглежда скъп. Цената му е в средния диапазон. Освен това телевизорът е клас А, което означава, че е енергоспестяващ.