Спорен китайски електронен търговец се опитва да се завърне на голямата сцена с реклама по време на Super Bowl (финалът на първенството на Националната футболна лига на САЩ) , но законодатели призовават Paramount Global и CBS да не я излъчват.

Temu, компанията, притежавана от PDD Holdings, избухна на публичната сцена миналата година, след като излъчи реклама по време на големия футболен мач само няколко месеца след основаването си.

Рекламата от миналата година прославяше ниските цени на Temu и приканваше потребителите да пазаруват „като милиардери“. Многомилионната инвестиция постави Temu на картата, а към края на 2023 г. тя беше най-изтегленото приложение в САЩ с над 51 милиона активни потребители през януари, което е почти три пъти повече спрямо предходната година, според данни от Sensor Tower.

Спецификацията на рекламата за тази година все още не е разкрита, но вече е обляната с контроверзии.

Компанията се опитва да спечели американските пазари, като стане следващата „всичко магазин“, с по-ниски цени от конкурентите, но законодателите твърдят, че използва робски труд във веригата си за доставки и шпионира върху клиентите си.

В сряда 11 републикански законодатели изпратиха писмо до изпълнителните директори на CBS, която излъчва Супербоула, и майка компания Paramount, призовавайки ги да не излъчват рекламата.

„От миналогодишния Супербоул насам Конгресът, чрез Селективния комитет на Камарата за Китайската Комунистическа Партия, откри тревожни факти, които показват, че Temu има тенденция към невъзприемчивост към незаконни продукти, влизащи на пазара на Съединените щати“, се казва в писмото.

„Конкретно, Temu „няма система, която да гарантира спазването на Закона за предотвратяване на принудителния труд на уйгурите (UFLPA)’. Това почти гарантира, че пратките от Temu, съдържащи продукти, произведени с робски труд, редовно влизат в Съединените щати, нарушавайки UFLPA„, се казва в писмото, цитирайки доклада на комитета на Камарата.

Разрешаването на рекламата на Temu да се излъчи „ще бъде точка за китайската комунистическа партия срещу домакинския отбор“, казва се в писмото.

Писмото е изпратено от кмета на улицата Карол Милър, републиканка от Западна Вирджиния, и е подписано от републикански кметове като Байрън Доналдс, Джим Банкс, Никол Малиотакис, Кристофър Смит, Пийт Стаубър, Рони Джаксън, Мишел Стийл, Бет Ван Дуин, Джеймс Беърд и Майк Кери.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]