Пускането на автомобила е планирано за края на 2021 година

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск представи официално Model S Plaid – най-новият вариант на водещия седан на компанията. Колата може да се похвали с някои забележителни резултати и претенции за обхват на батерията, включително възможността да измине поне 520 мили с едно зареждане.

Моделът S с по-мощния задвижващ механизъм Plaid няма да бъде достъпен до края на 2021 година. Компанията обаче вече приема поръчки за превозното средство, което стартира със скромна цена, започваща малко под 140 000 щатски долара.

Припомняме, че през септември 2019 г. Мъск написа в социалната мрежа Twitter, че „единственото нещо отвъд Ludicrous е Plaid“. Така той направи намек за преминаването към по-високоефективно превозно средство и намигна към филма Spaceballs.

По това време предприемачът и футурист каза, че новият продукт ще започне да се произвежда след около година. Това всъщност означава точно сега.

Илон Мъск обяви, че Model S Plaid ще влезе в производство в края на 2021 година. Уебсайтът на Tesla, който изисква възстановим депозит от 1000 долара, казва, че доставките ще започнат през края на 2021 година.

Новият задвижващ механизъм Plaid ще има три мотора, един повече от системата с двоен двигател, която се среща в днешните модели S и X. Крайният резултат е по-висока скорост, по-голяма гама и по-скъпа версия на модела S.

Задвижващата система произвежда 1100 конски сили, постига максимална скорост от 200 мили в час и може да ускори от 0 до 60 мили в час за по-малко от 2 секунди. Миналата година Мъск посочи, че системата Plaid ще се предлага също в Model X и в предстоящия Roadster. Той не спомена дали тези модели ще получат по-силен двигател.

Предприемачът показа и видео на Model S Plaid на пистата Laguna Sega, завършвайки обиколка за впечатляващите една минута, тридесет секунди и три стотни.