Търсите нова пералня, и сте изгубени в разнообразието от модели и марки на пазара? – В тази статия ще изброим няколко от най-популярните и предпочитани от потребителите перални машини за изминалата 2023 и настоящата 2024 година:

Пералня Bosch WAN28160BY

Актуална цена

Новият дизайн на пералня Bosch WAN28160BY е не само привлекателен: системата осигурява по-голяма стабилност и намалява вибрациите. Подобрената изолация регулира и нивото на шума, което прави пералнята изключително тиха. Стандартните перални машини създават оптимални условия за пране и осигуряват ефективно и деликатно почистване на вашите дрехи. С товароносимост 8 кг. е подходяща за семейство, състоящо се  от 3-4 човека. Скоростта на центрофугиране, изразена в обороти в минута, е друг критерий, който трябва да имате предвид, когато пазарувате за пералня. Колкото по-висока е тя, толкова по-сухо ще бъде прането ви в края на цикъла на изпиране.

EcoSilence Drive

Моторът EcoSilenceDrive, разработен от Bosch, е особено здрав. Характеризира се с висока ефективност, скорост, както  и изключително ниска консумация на енергия.

Перфектна скорост

Скоростта на пране може да се увеличи с до 65%, без да се компрометира производителността. SpeedPerfect е специална функция, разработена за критични във времето ситуации. Чрез нейна помощ можете да намалите времето за пране с до 65% без компромис с резултатите. Може да се използва с повечето програми, капацитет на прането и тъкани. Например, ако изберете смесена програма в комбинация със SpeedPerfect, можете да изперете до 4 кг. смесено пране за 41 минути.

Функция ActiveWater

Автоматичното регулиране на капацитета на пране разпознава състоянието му на два етапа и гарантира, че се използва само необходимото количество електроенергия и вода за съответния цикъл.

Благодарение на Bosch никога повече няма да забравите никакви дрехи в пералнята

 Когато забравите някоя дреха, Bosch Reload ще ви позволи по-късното и добавяне. Просто можете да спрете цикъла на пране и да отворите вратата на пералнята, за да сложите допълнителните дрехи вътре, след което спокойно да продължите с включване на цикъла на пране отново.

Функция TimeDelay

Като поставите на пауза цикъла на пране, гарантирате, че чистите ви дрехи са готови, когато имате нужда от тях.

Super Quick 30 опция

Бърза програма за пране на леко замърсени дрехи само за 30 минути.

Няколко програми за пране в едно

Пералня Bosch WAN28160BY разполага с няколко програми за изпиране в едно като такава за деликатно пране от вълнени и копринени материи, пране на памучни дрехи и спално бельо,  както и пране на дрехи и неща от синтетични тъкани. Актуална към днешна дата цена за пералня Bosch WAN28160BY, може да видите тук:

Bosch WAN28160BY – Актуална цена

Пералня Haier HW100-B14979-S

Актуална цена

Технологията DIRECT MOTION, оборудвана в пералните машини Haier, се произвежда от Fisher & Paykel Technology – световноизвестен експерт с повече от 30 години опит в производството на двигатели. Технологията DIRECT MOTION превъзхожда инверторната технология и се свързва директно към барабанния двигател, ограничавайки броя на компонентите. Двигателите DIRECT MOTION работят без задвижващ ремък.

Haier HW100-B14979-S  използва по-малко вода и не причинява толкова много вибрации или шум в сравнение с други машини. Опцията REFRESH използва нова, по-ефективна технология с микропара, за да премахне гънките от дрехите ви  по-добре от другите перални машини.  Елиминира миризми, малки прахови частици и алергени само за 20 минути без използване на скъпи прахове за пране и препарати. 

Още допълнителни екстри

Водата се загрява до нивото на пара, която се издига от дъното на барабана и се разпределя вътре без принудителна вентилация. Премахва лошите миризми, хигиенизира и хигиенизира тъканите и намалява гънките по дрехите. Когато в пералнята се натрупа влага, е вероятно развитието на бактерии и мухъл. Те дори могат да произведат неприятни миризми по тъканите. HAIER патентова ABT, който използва цинкови йони за почистване на повърхности с висока бактериална плътност, като чекмеджето за перилен препарат и уплътнението на барабана.  ABT използва между 1,6% и 3,2% цинк за 99,8% намаляване на бактериите. Интелигентната функция STEAM разсейва парата, разхлабва влакната на дрехите, помага за премахване на най-трудните петна, елиминира алергените, убива бактериите и улеснява гладенето. Осигурява същите резултати като професионалното химическо чистене.

Цели 14 програми в 1

Широка гама от опции за пране, покриващи цялата гама от тъкани и нива на замърсяване, като същевременно отговарят на най-разнообразните нужди от почистване, хигиена и дезинфекция.

TOUCH CONTROL

Бутонът TOUCH CONTROL улеснява избора на предпочитаната от вас опция за пране въз основа на тъканта на вашата дреха.

Цифров LED дисплей

Цифровият LED дисплей постоянно показва оставащото време до края на цикъла на пране, избраната програма и температура.

AUTO WEIGHT

Системата AUTO WEIGHT изчислява точно количеството пране и автоматично регулира продължителността на цикъла на пране преди стартиране на избраната програма за пране, спестявайки вода и време.

I-TIME функция Функцията I-TIME ви позволява да регулирате времето за пране, като времето може да се съкрати или удължи.

Haier HW100-B14979-S – Актуална цена

Следващите няколко предложения са за перални в по-нисък ценови клас:

Пералня Indesit BWA 71283X W EU

Пералнята  Indesit BWA 71283X W EU е с  просторна вместимост от 7 кг. Разполага с висока, пестяща ресурси скорост на центрофугиране от 1200 оборота в минута. Предлага най-добрият ежедневен цикъл, идеален за пране на памучни и синтетични дрехи и изпиране с натискането на само 1 бутон PUSH & WASH. Тази функция ви позволява да стартирате цикъла на пране дори когато уредът е изключен, без да използвате друг бутон.  Индукционният двигател гарантира много нисък шум, по-малко вибрации и много по-добра стабилност. Нивото на шума е с 8 dB  по-ниско в сравнение с традиционния мотор. С тази пералня, вие ще можете да изберете оптималната температура за пране на всеки тип дрехи.

Специална програма Woolmark Blue

Програмата за пране на вълна ще даде на вашите вълнени дрехи специална грижа. Одобрен е от Woolmark за нежно пране на вълнено пране, при условие че прането е в съответствие с инструкциите на етикета на дрехите и тези, предоставени от производителя на пералната машина.

Пране на спортни дрехи и обувки

Ако редовно ходите на упражнения, тази пералня ще ви помогне да се грижите за спортни дрехи. Специалната програма за пране ще се погрижи за вашите спортни дрехи и ще ви позволи да ги перете наведнъж заедно с кърпите и други спортни аксесоари от плат. Тя взема предвид функционалните влакна, от които са направени тези дрехи. Програмата за спортни обувки е специален цикъл, разработен за грижа за спортни обувки. Премахва миризмите и потта, като същевременно защитава обувките и запазва формата им.

Използва само толкова вода, колкото е необходимо

С WaterBalance Plus вашата пералня спестява консумация на вода. Иновативният сензор оптимизира консумацията на вода във всяка фаза от цикъла на пране. Необходимо е само необходимото количество вода за изпиране на прането.

Допълнителни опции за индивидуални програми за пране

Можете също така да изберете практични допълнителни опции за програми за пране според вашите текущи нужди. Ако опционална функция не е съвместима с дадената програма, ще бъдете уведомени със светлинен индикатор. Функцията за премахване на петна – позволява ви да изберете вида замърсяване за оптимално отстраняване на петна. Функцията за лесно гладене пък адаптира прането и центрофугирането, за да намали възможно най-много гънките на дрехите.

Indesit BWA 71283X – Актуална цена

Пералня Samsung WW90T304MBW/LE

Стандартният тип перални са най-често срещаните избори от много потребители, защото могат да бъдат поставени навсякъде, стига да са свързани към канализационната и водопроводна система у дома. Пералнята с предно зареждане е класически модел, който можете лесно да видите как се справя с вашето пране, благодарение на прозрачния илюминатор отпред. Капацитетът на пералнята, изразен в килограми, се отнася до теглото на дрехите, които тя може да изпере, без да използва твърде много енергия или вода или да отнеме много време. Възможността за пране се измерва като капацитет от сухи дрехи. Скоростта на центрофугиране, изразена в обороти в минута, е друг критерий, който трябва да имате предвид. Колкото по-висока е тя, толкова по-сухи ще са дрехите ви след пране. Марката Samsung WW90T304MBW може да ви предложи всичко това!

Ползи и ефективност

  Ползите от закупуването на Samsung WW90T304MBW са, че нейната товароносимост е до 9 килограма пране, ако сте четири или пет членно семейство. Разполага с максимална скорост на центрофугиране от 1400 оборота в минута и шум от 73 децибела при въртене. Тази пералня е  оборудвана с технология с дигитален инвертор и функции като: Drum Clean, Smart Check и Quick Wash. Енергийният клас на пералнята е D с годишен разход на енергия от 76 kWh за 100 изпирания.

Инверторна технология, която подобрява производителността, като същевременно намалява разходите

 Технологията Digital Inverter на на Samsung WW90T304MBW  позволява на пералнята да работи по-тихо и по-мощно.  Това води до по-висока енергийна ефективност, намален шум и дългосрочна производителност. Мощните магнити правят двигателя много по-издръжлив от традиционните такива при обикновените перални.

Quick Wash за бързо изпиране на дрехите

 Тази пералня изпира леко замърсени дрехи бързо и ефикасно.    Програмата Quick Wash може да пере дори малки количества дрехи само за 18 минути.  Това е чудесно за избягване на огромна купчина пране или за постигане на отлични резултати с по-малко време, прекарано в изпиране.

Поддържане на свежи дрехи с Delay End

Вече може да избегнете оставянето на мокрите ви дрехи в пералнята за дълги периоди от време, за да не миришат на плесен. Функцията за отложен край Delay End  ви позволява предварително да зададете цикъл на пране, който да приключи до 24 часа.

Samsung WW90T304MBW/LE – Актуална цена

Пералня със сушилня Samsung WD90T754DBX/S7

Пералнята със сушилня WD90T754DBH/S7 на Samsung може да поеме до 9 килограма пране наведнъж и осигурява прецизно и нежно почистване на вашите дрехи.  С възможност за зареждане на уреда с до 9 килограма дрехи и изпиране само с един цикъл. Моделите с по-нисък клас на енергийна ефективност изискват повече ток и вода от Samsung WD90T754DBX/S7 моделите с по-висок клас.

Изключително бързо изпиране на дрехите

 Програмата QuickDrive почиства и изплаква дрехите по-бързо от конвенционалните методи с Eco Bubble, който ускорява скоростта на центрофугиране на прането.  Само за 39 минути прането е готово за сушене.

Drum Clean Plus

 Специалната програма Drum Clean +, премахва 99,9% от бактериите и мръсотията, причиняващи миризми в барабана на пералната машина.  Не изисква използването на скъпи почистващи препарати или абразивни материали.  Програмата  използва изпиране със силна водна струя и бързо въртене. 

Насладете се на деликатно пране

Програма, предназначена за удобно пране на коприна, вълна и пердета с минимално движение.

Изпиране на дънкови дрехи

 Тази програма поддържа синтетични, памучни или по-тъмни дрехи, като предотвратява загуба на цвят и поява на петна при пране.  За да поддържате дънковите си дрехи и да изглеждат като нови, тази програма за изпиране ще ви е от полза!

Хигиенично почистване чрез пара

 Вашите дрехи се нуждаят от дълбоко почистване, което премахва микробите и алергените.  Можете да използвате програмата Hygiene Steam на пералня със сушилня WD90T754DBH/S7, за да дезинфекцирате дрехите си с помощта на пара с висока мощност.  Тази система премахва мръсотията през 99% от времето, дори когато е трудно да се почисти.

Air Wash технология

Машината за пране използва горещ въздух, за да дезинфекцира и премахва миризмите от дрехите, без да използва перилен препарат или вода.  Унищожават се се 99,9% от бактериите без използването на скъпи препарати, съдържащи вредни химикали, които могат да повредят машината или вашите дрехи.

Контрол на прането с помощта на изкуствен интелект

 AI Control ви позволява да персонализирате прането с лесно и ефективно отстраняване на мръсотията. Приложението SmartThings предоставя относно цикли на пране, планиране на пранета и решаване на проблеми с обслужването.  Циклите на пране и сушене са синхронизирани за осигуряването на  по-голям комфорт за вас! Всичко това само с най-новата пералня със сушилня WD90T754DBH/S7 на Samsung.

Samsung WD90T754DBX/S7 – Актуална цена

Оцени този продукт
[гласа: 1 Оценка: 5]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.