Днес ще разгледаме разликите между новите флагмани от Samsung – Galaxy Note 20 и Galaxy Note 20 Ultra.

Ако обърнем поглед назад към 2019 година, когато първенците на самсунг бяха Note 10 и Note 10 Plus, разликата между тези два модела не беше толкова забележима, колкото е сега с Note 20 и Note 20 Ultra. Може би това е и причината от Самсунг да са решили да не сложат само един „+“ към името, а отличаващото се ULTRA.

И тъй като не си падам по разтягане на лукуми, веднага преминаваме към разликите между двата телефона.

Първо да Видим разликите в Дизайна.

Най-очевидната разлика е в размера, стандартният Note 20 е с 6.7 инчов плосък екран и тежи 192 грама, а Ultra е с 6.9 инчов дисплей и тежи 208 грама.

Note 20 се отличава с леки извивки, заоблени ъгли и няма edge дисплей, който е запазена марка на флагманите при Samsung, което е доста странно, предвид цената на устройството. Ultra има по-квадратна и стилна форма. Когато хванете Note 20 усещате и пластмасовия гръб, който е заменен със стъкло при Ultra моделът. Тези значителни разлики в дизайн и изпозлвани материали, създават усещането за премиум качество при  Note 20 Ultra. Като изрич

но обръщам внимание, че сравняваме, конкретно тези 2 модела, ако сравните обикновения Note 20, с някой по-малък като номер, свой братовчед, то със сигурност той няма да ви се струва не премиум телефон.

След краткото отклонение, се връщаме към темата на видеото – продължаваме с разликите в дисплеите. Освен разликата в размера, дисплейте са и с различни технологии. Ултра моделът има Amoled дисплей със скорост на обновяване от 120 Херца и Quad HD+ резолюция, което е най-доброто което може да си купите в момента. Докато Note 20 има Full HD Amoled дисплей със скорост на обновление от 60 Hz, който както вече споменах е и без заоблени крайща.

Цена

Разликата в цената е приблизително 600 лв в полза на Ultra моделът. Препоръчителната цена на Note 20 е 1850 лв, а тази на Note 20 Ultra е 2550 лв.  Актуални цени валидни за днес може да видите тук:

Актуална цена за Samsung Note 20

Актуална цена за Samsung Note 20 Ultra

Разлики в Hardware

Хардуерът е почти идентичен и при двата модела – захранват се от 8 ядрен Snapdragon 865 + процесор, който е най-бързият процесор слаган в Note до сега – това разбира се е малко излишно уточнение, защото едва ли някой ще сложи по-слаб процесор от този на предходния модел. Що се отнася до оперативната памет – там вече нещата са по-различни. Note 20 идва с 8 GB RAM и в двете си вариации LTE и 5G, Note 20 Ultra също идва с 8 GB при LTE моделът, но при 5G моделът RAM паметта е 12 GB.

Паметта за съхранение също варира в зависимост дали ще изберете 5G или LTE модел.

Samsung Note 20 Ultra идва с 128, 256 или 512 GB с 5G моделът и 256 и 512 GB при LTE, в зависимост от страната на закупуване.

Samsung Note 20 LTE има на разположение 256 GB пространство за съхранение, докато 5G моделът се предлага със 128 и 256 GB, като отново има разлика от коя страна ще закупите устройството.

Имайте предвид, че и 2ата модела Note 20 и Note 20 Ultra имат опция за добавяне на SD карта с до 1 TB.

Батерия

Обикновенният Note 20 има батерия с капацитет от 4300 mAh, а Ultra моделът е с 4500 mAh, въпреки това, по-малкият Note 20 има по-добра издръжливост.

Камера

Тук вече идва голямата разлика – Samsung Note 20 Ultra ще ви предложи 108 MP задна камера, която ще ви позволи да записвате видео с 8K резолюция и 120 кадъра в секунда. Стандартният Note 20 има 64 Мегапикселова телефото камера, която също позволва 8К видео запис.

И двата телефона разполагат с идентични 12 Мегапикселова ултра широка камера и 10 MP предна селфи камера. Третата задна камера на Note 20 е 12 MP широкоъгълна, а 3тата задна камера на Ultra e 12 MP телефото камера.

Заключение

Тази година от Самсунг отвориха много по-голяма пролука в серията Note, в сравнение с 2019 при моделите Note 10.

Samsung Note 20 взаимства някои неща от Note 10 Lite, но залага на по-премиум аспекти като камерата, както и много по-добър хардуер.

Samsung Note 20 Ultra – е истинският флагман с висока цена и олицетворява най-доброто, което Samsung може да предложи. Ето и актуалните цени за днес за двата телефона:

Актуална цена за Samsung Note 20 и Note20 Ultra

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]