Насладете се на телевизор SONY  BRAVIA XR – серия X93J/X94J управляван от човешкия интелект, с 4K функции. Когато комбинирате отличния контраст на LED панел с пълен масив с мощните функции на конгнитивния процесор от  ново поколение – XR™, ще разберете какво означава истинско забавление. Още в началото на статията правим уточнението, че сериите X93J и X94J са идентични, описани са в обща страница включително и на официалния сайт на Sony. И двете серии се предлагат в четири диагонала на екрана – 50″, 55″, 65″ и 75-инчов вариант, ето таблица с цените на всеки един от моделите:

МоделЦЕНА
50 инча: SONY 50X93J
(XR-50X93J)
Виж Цена за Днес
55 инча: SONY 55X93J
(XR-55X93J)
Виж Цена за Днес
65 инча:SONY 65X93J
(XR- 65X93J)
Виж Цена за Днес
75 Инча:SONY 75X93J
(XR- 75X93J)
Виж Цена за Днес

Богата палитра от естествени красиви цветове

Цвят, който е естествен и красив за възприемане от  човешките очи. С когнитивния процесор XR на SONY  BRAVIA, дисплеят може да има достъп до по-богата палитра и да възпроизвежда всеки цвят от реалността. С разширения нюанс и наситеност в цветовете можете да видите ярки тонове и реални текстури. Дори светлите цветове изглеждат много наситени.

Точна 4K картина, ясно възприемана от окото

Насладете се на дълбоки, естествени и реалистични изображения Процесорът от ново поколение на SONY  BRAVIA XR, използва анализ на човешката перспектива, за да извърши незабавно кръстосано анализиране и оптимизиране на стотици хиляди елементи. В комбинация с LED панел с пълен масив, тази технология може да създаде супер реалистична картина, пълна с контраст.

Реалистична дълбочина с наситено черно и силна яркост от Sony серии X93J и X94J

Усетете спиращия дъха контраст на реалността. Когнитивният процесор XR на SONY  BRAVIA, анализира кръстосано данните и подобрява картината, точно както се фокусира човешкото око, за да получи реалистични цветове и дълбочина. С XR Contrast Booster светлите зони са по-ярки, а тъмните по-тъмни и никакви детайли не се поглъщат от сенки или замъглена светлина.

Превърнете всеки звук в завладяваща емоция

Най-съвременната технология на високоговорителите с когнитивния процесор XR на SONY  BRAVIA е интегриран и в двете серии X93J (50X93J – 55X93J – 65X93J и 75X93J) и серия X94J – (50X94J – 55X94J – 65X94J). Процесорът може да превърне всеки звук в завладяваща емоция. Каквото и да гледате, звукът ще бъде по-ясен и прецизен. Насладете се на забавлението по нов начин, с перфектна хармония от звук и картина.

Хиляди филми и предавания, само със звука на гласа Ви

Използвайте гласа си, за да намерите това, което искате да гледате. Говорете само за заглавието. Или кажете – „Покажи ми научно-фантастично приключенско телевизионно шоу“.

4K XR гладкост

XR Smoothing  на  SONY  BRAVIA XR създава гладка и естествена 4K картина докато гледате, без резките ивици, които се появяват на други телевизори. Сцените се възпроизвеждат в хиляди тонове, сенки и нива, което ги прави да изглеждат много реалистични.

Acoustic Multi Audio™

Acoustic Multi-Audio™ на SONY  BRAVIA XR включва високоговорител, който локализира звука на гърба на телевизора, позволявайки на звука да следва действието, което носи наистина завладяващо изживяване.

XR звукова позиция

За да получите аудио изживяване в съответствие с човешкия светоглед, серия телевизори X93J/X94J разчитат на XR Sound Position, който осигурява истинския звук, сякаш идващ от картината. С високочестотните високоговорители за позициониране на звука, той е прецизно интегриран със съдържанието на екрана, което носи наистина завладяващо изживяване.

Подходящ за Apple AirPlay / Apple HomeKit

С Apple AirPlay можете да предавате поточно видео и аудио директно от вашия iPhone, iPad или Mac към телевизора Ви от серии X93J/X94J. Гледайте филми и предавания от приложението Apple TV, любимите си приложения и дори Safari. Споделете снимките си с всички в стаята.

Google TV

Гледайте над 700 000 филма и телевизионни предавания от вашата услуга за стрийминг, организирана по тема и жанр.

Дизайн на изравнена повърхност

Тъй като рамката на  SONY  BRAVIA XR X94J и X93J е изключително тънка, очите Ви естествено ще се фокусират върху картината, вместо върху околната среда.

Интелигентно дистанционно

Използвайте нашия интелигентен контролен панел, за да управлявате всички свързани устройства към Вашия Sony X93J / X94J. Видео по заявка с едно щракване може да донесе телевизионни предавания и филми във вашата стая за секунди.

2-посочна многопозиционна стойка

Използвайки универсалната двупосочна стойка, можете да изберете стандартна настройка, която се фокусира върху снимките, или тясна настройка за по-малки рафтове.

Акустично автоматично калибриране

Независимо къде седите, телевизорът Sony Bravia XR X93J / X94J ще открие местоположението Ви и ще оптимизира звука, което ви позволява да се насладите на същото качество на звука, както ще бъде ако седите пред самия телевизор. Звукът може да се променя според обстановката в стаята. Например завесите ще абсорбират звука, а предметите пред телевизора ще пречат на преминаването му, като по този начин ще повлияят на качеството на звука, който чувате. Sony X93J и X94J откриват обекта и променят възпроизвеждането като резултатът е подобрен и оптимизиран звук в стаята.

IMAX Enhanced Edition

4K смарт телевизорът на SONY  BRAVIA XR X93J / X94J е преминал IMAX Enhanced сертификат, което означава, че е оптимизиран за висока точност на изображението и звука. Използвайте IMAX Enhanced Image Mode, за да се насладите на по-завладяващо изживяване при домашно забавление, което може да се възползва напълно от подобреното съдържание на IMAX.

Цялото забавление може да бъде надградено до 3D съраунд звук

С BRAVIA XR X93J/X94Jвсичко, което гледате, може да получи истинска обработка на съраунд звук. XR Surround произвежда съраунд звук отстрани и отпред, без да са необходими инсталирани високоговорители на тавана, за да изживеете 3D аудио.

Пригответе се да използвате 360 пространствен звуков персонализатор

Персонализирайте Dolby Atmos® със SRS-NS7 и BRAVIA XR™, за да се насладите на 360-градусов съраунд звук. Използвайте избрани слушалки Sony.  Можете да се насладите на 360-градусов съраунд звук чрез безжичния предавател WLA-NS7 (продава се отделно).

Студийно качествено забавление, базирано на идеите на твореца

С технологии, които запазват идеите на създателите като Netflix Calibrated Mode, IMAX Enhanced и Dolby Vision®, Sony X93J възпроизвежда драмата и вълнението на въображението на режисьора. Той е Calman Ready и създателите могат дори да го използват по време на производство и монтаж.

Включва BRAVIA XR Movie™ за домашно изживяване като в киносалона

С технологиите BRAVIA XR, Pure Stream и IMAX® Enhanced всичко, което гледате, разполага с чудесни визуални ефекти и изразително звуково качество. BRAVIA CORE е подходящ за BRAVIA XR, модели Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J.

Гледайте в Pure Stream™ – снимки с най-високо качество за поточно предаване

BRAVIA CORE включва Pure Stream™ със скорости на поточно предаване до 80 Mbps. Подходящ за 4K UHD качество на изображението без загуби с широк спектър от съдържание. Активирането на тази функция в BRAVIA CORE чрез настройка е много лесно – веднъж пусната, тя ще остане активна чрез адаптивно поточно предаване.

Перфектен за PlayStation®5

Телевизорите SONY BRAVIA XR X93J и X94J са проектирани да работят перфектно с игровата конзола PlayStation®5. BRAVIA XR и PS5 заедно създават невероятно изживяване на картината и звука, което ви кара да се чувствате сякаш сте в центъра на действието.

Автоматично картографиране на HDR тонове

Чрез прилагане на автоматичния HDR тон, настройките ще бъдат оптимизирани по време на първоначалната настройка на PS5™. PS5 автоматично ще открие отделни модели телевизори BRAVIA XR и ще избере най-добрите HDR настройки за вашия телевизор.

SONY BRAVIA XR Серия X93J / X94J – цена

Поместваме още веднъж таблицата с моделите и съответната им цена:

МоделЦЕНА
50 инча: SONY 50X93J
(XR-50X93J)
Виж Цена за Днес
55 инча: SONY 55X93J
(XR-55X93J)
Виж Цена за Днес
65 инча:SONY 65X93J
(XR- 65X93J)
Виж Цена за Днес
75 Инча:SONY 75X93J
(XR- 75X93J)
Виж Цена за Днес

Оцени този продукт
[гласа: 3 Оценка: 4]