Черен Петък 2022 е ДНЕС

Вече е обявена датата на черния петък в emag – а именно – 18 ноември 2022 година, което се пада следващият петък.

По правило Black Friday би трябвало да се проведе на 25 ноември, но по традиция емаг го провеждат седмица по-рано.

Потребителите ще имат възможността да се възползват от добре познатите предимства на кампанията, включващи, изненадващи продукти, разнообразни продуктови категории и специални оферти, които ще бъдат доставени от новият „склад на бъдещето” – оборудван с иновативни роботи логистичен център на eMAG близост до Букурещ – в Джойта, Румъния.

Управителя на еМАГ Силвиу Гугуи сподели, че подготовката за Black Friday 2022 е започнала още от лятото с търговците от маркетплейса на емаг (това са трети фирми, които предлагат своите продукти в сайта на емаг). Той споделя, че за първи път ще се ползва и новия им логистичен център, оборудван със съвременни технологии – което ще им позволи много по-бърза обработка на пратките. Г-н Гугуи заключва, че са положили много усилия да се подготвят на всички нива: оферти, технологии,  услуги, разнообразни методи за плащане и доставка.

Споменаваме няколко пъти новият логистичен център на emag тъй като в него, компанията е инвестирала над 43 милиона евро, той има 1500 служители, 432 робота тип совалка, 10 км. Транспортна лента и робот за сортиране с капацитет от 500 продуктови единици на час.

Друго удобство, което могат да ползват клиентите на eMAG, че новоотркитите пощенски станции easybox, които работят 24 часа в денонощието.

А за да се поеме целият трафик на сайта, компанията е инвестирала допълнително 4.3 милиона евро в технологии – хостинг, сървъри и облачни услуги.

Резултатите от миналогодишния Black Friday

През 2021 на emag.bg бяха поръчани над 383 хиляди продукта на обща стойност 55.9 милиона лева. Като над 74% от посещенията в сайта са направени през мобилни усторйства. Всяка поръчка, пък се е състояла от средно 3 продукта.

Миналата година естествено надминава последните няколко години, като резултати и по всички личи, че и тази година резултатите ще надминат предходната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.