Сред звездните водещи в подкастите на стрийминг услугата ще бъдат Уил Смит, Becky G и DJ Khaled

Набиращата популярност стрийминг услуга Amazon Music най-накрая добави подкасти към своите плейлисти. Слушателите в САЩ, Великобритания, Германия и Япония имат достъп до тях чрез приложението Amazon Music, уеб плейъра и устройствата Echo. Те са достъпни за потребителите на всички нива на Amazon Music без допълнителни разходи.

Според съобщение на компанията, има „милиони епизоди от водещи предавания“, които можете да слушате сега, а Amazon ще продължи да добавя още и още в течение на времето.

А освен това Amazon Music ще има някои оригинални подкасти от звездни водещи, включително имена от ранга на Уил Смит и DJ Khaled. Шоуто на Becky G, En la Sala, пък ще има съответно видео излъчване в канала Twitch на Amazon Music. Припомняме, че самата платформа Twitch също е собственост на компанията на Джеф Безос.

Доста умен ход е услугите за поточно предаване на музика да действат като центрове за всички видове аудио съдържание, за да поддържат слушателите удовлетворени в рамките на една единствена платформа. Подкастите например си остават изключително успешни в платформата  Spotify, която инвестира сериозно в тях през последните месеци.

Apple и Google обаче разделят музиката и подкастите между Apple Music и Podcasts и YouTube Music и Google Podcasts съответно. Подход, който има своите предимства.

Иначе подкаст поредиците обикновено включват един или повече водещи, ангажирани в дискусия за определена тема или текущо събитие. Дискусията и съдържанието в подкаста могат да бъдат внимателно написани или пък напълно импровизирани.

Подкастите съчетават сложна и художествена звукова продукция с обсъждането на значими теми и проблеми, вариращи от научни изследвания до журналистика и различни актуални събития. Много серии от подкастите предлагат свързан уебсайт с връзки и бележки за шоута, биографии на гости, допълнителни ресурси, коментари и дори форум на общността, посветен на обсъждането на съдържанието на предаването.