Телевизорите вече не са това, което бяха – днес те се управляват с глас или жестове, имат достъп до интернет и до различни видео приложения, предоставят безпрецедентно качество на изображението и на практика са пълноценни компютри. С един от най-новите си smart телевизори Sony надгражда тази тенденция, показвайки че все още е сред ключовите играчи в този сегмент.

Моделът се нарича Sony KD-65XH8096 и е с диагонал на екрана 65 инча (165.1 см.), а теглото му е едва 21.7 килограма. Моделът поддържа все по-модерната напоследък резолюция 4K Ultra HD, както и редица технологии за подобряване качеството на картината и звука.

Виж Актуална за Днес Цена за Samsung 75Q800T

В устройството е разположен мощен видео процесор 4K HDR X1, който подобрява качестовто на изображението и намалява визуалния шум. В добавка той разполага с иновативни алгоритми за изчистване на картината и прецизиране на детайлите, които правят видео съдържанието почти като реално.

Вградената технология TRILUMINOS създава по-богати цветове чрез непрекъснат анализ на изображението, добавяйки по-естествена визия на клиповете. Технологията Dolby Vision създава още по-цялостно и реалистично изживяване.

Друго важно предимство на телевизора е технологията X-Balanced Speaker, която създава многопространствен звук, изпълващ цялото помещение.

Дизайнът на Sony KD-65XH8096 е минималистичен и ненатрапващ се. С изключително тънката си рамка, плосък екран и малки крачета, моделът може да бъде поставен на практика навсякъде в дома, без да пречи или да заема ненужно място.

Моделът работи с мобилната операционна система Android на Google и разполага с достъп до магазина за приложения Google Play. Това позволява да избираме измежду хиляди апликации – част от екосистемата на тази компания.

Телевизорът има възможност за управление чрез глас, вграден в платформата Android, което прави работата с него истинско удоволствие. Вградена е и поддръжка за Chromecast.

Комуникационните му функции включват безжична връзка по стандартите Wi-Fi Certified 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth поддръжка, версия 4.2, HID (свързаност на мишка или клавиатура), един Ethernet порт, както и поддръжка на Apple Airplay. Разполага също с портове по стандартите HDCP, USB (два порта), HDMI (четири порта), RS-232C и други.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]