Вече е обявена датата на Черен Петък 2021 в емаг, от компанията отново последваха традицията от миналата година и изтеглиха черния петък седмица по-рано от реалната му дата. Вместо последният петък от месец Ноември, най-чаканото шопинг събитие в годината ще се проведе в предпоследния петък – 19 ноември 2021.

ВИЖ ОФЕРТИТЕ ЗА Black Friday

През изминалата 2020 година за Black Friday емаг направиха оборот от 47.6 милиона лева, което е ръст от около 17% спрямо предходната 2019, когато оборотът за деня беше 40.8 млн лв. Рекордният оброт от почти 48 милиона лева е направен от 2.43 милиона посещения, като почти 73% от посещенията са направени през мобилни устройства.

Интересен факт е, че през изминалия черен петък emag са успели да регистрират 20758 нови клиента, които са направили поръчка за първи път през сайта им.

Какво се купува за черен петък?

Данните сочат, че вече черната и бяла техника е изместила дрехите като предпочитана покупка за черният петък. Седмица-две хората, които имат нужда от нов телевизор, лаптоп или пък хладилник започват да затаяват дъх и да оглеждат цените. След като изберат своята бъдеща покупка, нетърпението се усилва и още в ранните часове на черния петък се зареждат пред компютрите за да направят справка за новата цена, както и поръчка преди някой да ги изпревари.

Известен факт е че най-примамливите оферти свършват буквално за минути и много хора остават разочаровани от събитието – ето защо е необходимо да действате бързо. Някои дори предварително зареждат пазарската си количка и щом стартира събитието – обикновено около 7 часа сутринта, само завършват поръчката си.

Ние от itnews Ви пожелаваме успех с пазаруването и Ви напомняме, че това че нещо е намалено не означава че ще Ви трябва, много често на черен петък се правят импулсивни покупки, които в последствие събират прах.