В началото на годината Huawei имаше реални планове да свали Samsung по отношение на продажбите на смартфони. Всичко, обаче се промени със сериозния конфликт между Китай и САЩ. Отстраняването на ключови доставчици в Съединените щати и отказът на достъп до услугите на Google оставиха върху Huawei болезнен отпечатък. Оказва се обаче, че спирането на гиганта не е толкова лесно.

Последните тримесечни резултати на Huawei показват, че китайската компания се справя добре, въпреки продължаващите търговски проблеми с Америка. Приходите за третото тримесечие са се увеличили с 24.4% в сравнение със същия период на миналата година. 

Компанията твърди, че смартфоните са били продадени над 185 милиона, през трите тримесечия на 2019 г. Това от своя страна означава увеличение с 26 процента, спрямо предходната година. Тези данни противоречат на предишни прогнози, които предвиждаха значителен спад на продажбите след забраната от американските власти. Всъщност ръстът на приходите на Huawei се забави до 13 процента през второто тримесечие на годината. Според Huawei тя е загубила 30 милиарда долара в търговска война.

Това показва, че ситуацията е много по-добра, отколкото първоначално се е очаквало. Производителят на китайския бранд обяви също, че е подписал 60 договора с далекосъобщителни оператори за доставка на оборудване за 5G мрежи по целия свят. Така Huawei имал късмет, че целият този конфликт започва едва в началото на разширяването на мрежите от ново поколение. Това ще му осигури стабилен доход. Проблемите със САЩ принудиха много държави да се откажат от мрежата, базирана на китайски решения. Все повече държави обаче променят позицията си поради разходите за такива инвестиции.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]