Представяме Ви „еволюционният“ OLED телевизор на LG серия G13LA, впечатляващ с неповторима картина и съраунд звук. Зад умния телевизор стои процесор AI α9 от 4-то поколение 4K. Комфортен за очите дисплей с грижа за околната среда. Потребителите могат да се наслаждава на OLED дизайн, OLED кино, OLED игри, OLED спорт. Серия G13LA е налична в три диагонала на екрана 77″, 65″ и 55 инча, ето таблица с точен модел и цена на всеки един от размерите:

МоделЦЕНА
55 инча:LG OLED55G13LAВиж Цена за Днес
65 инча:LG OLED65G13LAВиж Цена за Днес
75 Инча:LG OLED77G13LAВиж Цена за Днес

ОСВЕТЕТЕ СВОЯ СВЯТ със „SELF-LIT“ САМОСВЕТЕЩИ ПИКСЕЛИ, ПРЕТЪРПЯВАТ ЕВОЛЮЦИЯ

Телевизор LG Серия OLED G13LA доставя голяма радост по време на гледане на телевизия. Самосветещите пиксели „self-lit“ претърпяват еволюция и създадат възможност за поразително качество на картината. Има огромни възможности за дизайн, а най-модерните и новите технологии помагат за постигане на изключителни нива на чудеса във видимостта. Тук ще откриете всичко, което харесвате до най-малкия детайл в телевизорите.

LG OLED evo G1 – Пред вас е най-добрият OLED на всички времена

Телевизор LG evo G13LA има OLED панел следващо поколение и съдържа изчислителна мощност от процесор Alpha 9 Gen 4. Той издига зрителното изживяване на друго ниво. Новият дизайн включва допълнителен пласт материал с по-ярки свойства – благодарение на него се оптимизира структурата и се усъвършенства дължината на светлината вълна. В комбинация с увеличената ефективност, процесорът Alpha 9 Gen 4 настройва безупречно картината към новия панел и подобрява цялостното изобразяване. В резултат се постига върховно изживяване, по-отчетлива и по-ярка картина при гледане.

Какво прави разликата между обикновените телевизори и OLED?

Отговорът е „self-lit“ самосветещите пиксели. Това е технология със самоосветяващ дисплей, която променя впечатленията по време на гледане. За разлика от телевизорите LED, които са ограничени със задна подсветка, LG OLED дават възможност за уникални дизайни и екстремен реализъм.

САМОСВЕТЕЩИ ПИКСЕЛИ „SELF-LIT“

Щом стане дума за качество на картина, OLED печели пред LED. Причината е, че OLED има милиони „self-lit“ самосветещи пиксели, които могат да пресъздадат перфектни и прецизни черни цветове. Резултатът е отлични възприятия при гледане.

OLED засенчва в пъти LED с Контрасти до безкрайност

OLED разполага с милиони „self-lit“ самосветещи пиксели, които могат да се включват и изключват. По този начин се постига идеалният черен цвят в безкраен контраст. Тук черният цвят е много по-добър, сравнен с LED телевизори и мини-LED. Сега няма значение хилядите задни подсветки, защото LED телевизорите остават в сянка, пред OLED.

100% отлично представяне на цветове

Глобалната агенция по тествания Intertek, застава пред твърдението, че дисплеите на LG OLED имат 100% отлично предаване на цветовете. Това значи, че цветовете, които се показва на екрана на OLED G13LA, отговарят напълно на цветовете в истинското реално изображение. По този начин всичко, което следите на телевизора, ще изглежда по начина, който го прави създателят му.

Уникално визуализиране на цветовете

Телевизори LG OLED G13LA постигат цялостен цветови обем, който се дължи на съвършената технология за възпроизвеждане на цветове в LG телевизори. Със 100% обем в цветове LG G13LA изобразява в 100% спектър DCI-P3 за 3D цветно пространство. Това покрива целокупния диапазон от яркост в телевизора. Така нюансите остават реални и живи с цялостна наситеност, без значение, колко тъмно или ярко е изображението.

LG OLED TV G13LA Картина, която няма да видите никъде другаде

Ако търсите единствен по рода си телевизор, може да прекратите търсенето. LG OLED G13LA е истинско произведение на изкуството. Той обещава кино на голям екран, място на първия ред по време на най-големите спортни състезания и несравним портал към света на игрите. Този телевизор е всичко, което може да търсите в един телевизор.

OLED дизайн

Галерия, която искате да преглеждате отново и отново

Телевизорите LG OLED правят нова дефиниция за това, как да изглеждат телевизорите на 21 век. Техният неправдоподобно тънък дизайн е толкова впечатляващ и красив, че ще накара всекидневната ви да заприлича на музей за модерно изкуство.

Gallery DesignСливане със стената

Чудновато тънкият профил в LG OLED G13LA прави телевизора с Gallery Design монтиран плътно на стената като истинско произведение на изкуството. Всичко това добавя елегантност и създава интериора на дома по-въздействащ.

OLED кино…и оскарът се връчва на…

Телевизор LG OLED G13LA притежава характеристики, които заслужават награда. Това е благодарение на невероятно отчетлива картина, всеки път, когато го гледате. 100% безупречно предаване на цветовете с перфектното черно и докато гледате филмите, както са били замислени.

Развлечение

Изпитайте наслада всеки път с Apple TV, Netflix, Amazon prime video. Сега може да гледате от най-новите документални филми, сериали, игрални филми и спортни събития на живо. Всички това е на едно място.

Dolby Vision IQ и Dolby AtmosИстинско преобразяване на телевизионното изживяване

Dolby Vision IQ се грижи за балансиране на настройките на картината спрямо жанра и околната обстановка. Едновременно с това Dolby Atmos предоставя многообразен съраунд звук . Това прави значителната комбинация, която спира дъха с кинематографичните резултати.

FILMMAKER MODE™ Концепция от режисьора, както я е създал

FILMMAKER MODE™ предотвратява плавността в движението, като запазва оригиналните съотношения в екран, цветове и кадрови скорости. По този начин се постига оригинална концепцията от режисьора, която се предава прецизно. Така може да се насладите на филми по начина, който са били замислени.

HDR 10 ProЛюбувайте се на пълен набор удоволствия

HDR 10 Pro е собствената технология на LG за динамичен обхват. Тя регулира яркостта, подсилва цветовете, разкрива всеки дребен детайл и внася истинска яснота на всяко изображение. Тя подсилва и обикновеното HDR съдържание . Сега всичките Ви филми и сериали, които гледате ще са още по-реалистични и ярки от начало до край.

Игри с OLED

Телевизор LG OLED G13LA поставя вас начело на играта. Това се дължи на бързата реакция, най-нови характеристики за игри и дисплей с 120 Hz за плавна работа по време на игра. Това е сублимен телевизор за всички геймъри.

Партньорства с лидерите в индустрията на игрите

LG продължава да работи заедно с най-добрите компании в бранша, за да гарантира, че получавате възможно най-доброто изживяване при игра. LG си партнира с NVIDIA и AMD, за да превърнем LG OLED телевизора в единствения телевизор, сертифициран за G-SYNC и AMD FreeSync™ Premium. Работим също и заедно с AMD FreeSync. Комбинирайте всичко това с невероятното качество на картината и свръхмалкото време за реакция на OLED – с гаранция получавате възможно най-голямо удоволствие от играта всеки път, когато играете.

Най-нови характеристики в компютърните игри

Телевизори LG OLED серия G13LA могат да осигурят време за реакция 1 ms, а поддържането на ALLM, VRR и eARC отговаря на най-новите изисквания на HDMI 2.1. Тези функции дават право за следене на бързо движещо се съдържание с по-висока разделителна способност и синхронизирана, плавна графика. Всичко това ви осигурява по-истинско изживяване и повече възможности за победа.

Оптимизатор за игриНива на контрол – невиждани до сега

Телевизионен екран, на който е показан космически кораб, стрелящ по град, и графичен потребителски интерфейс на оптимизатора на игрите на LG OLED вляво, който регулира настройките на играта.

Оптимизаторът за игрите помества всички настройки на игра в едно място. Той автоматично регулира цялата картина и по този начин оптимизира графиката, без значение каква точно игра играете. Може да превключвате технологиите AMD FreeSync и NVIDIA G-SYNC, така всички игри да са по-плавни и по-ясни, с минимално забавяне, накъсване или трептене.

OLED спорт

LG OLED представя истински славен образ във всяка игра. При него плавно движение и бързо действие по време на спортни събития са представени по най-реалистичният възможен начин. Всичко това означава, че да си зрител никога не е било толкова вълнуващо. На първия ред може да следите всички спортни събития.

Motion OLED

Рационализирана технология за обработване на движенията сега намалява мъглявините и предоставя по-плавно действие и повече яснота в образа при гледане. Може да станете свидетели на фини и бързо изчезващи детайли при всяка игра, дори бързи спортове.

Известия за спортно събитие за да не изпускате играта на любимия отбор

С известяването за спортни събития ще сте информирани преди, след и по време на игрите. Вече никога няма да съжалявате, че сте изпуснали важни срещи с вашите спортни отбори, дори докато следите друго съдържание.

Съраунд Bluetooth в готовност

Свържете Bluetooth високоговорители лесно и се насладете на реален безжичен съраунд звук . Цялото действие ще е още по-реалистично и по-богато. То ще внася в хола или всекидневната цялата атмосфера от голямата игра, без излишни кабели

4-то поколение 4K процесор AI α9Интелект, който ще спре дъха ви

В сърцето на 3-та телевизора LG от серятя ( LG OLED65G13LA / LG OLED55G13LA и LG OLED77G13LA) има процесор α9 AI Gen4, 4-то поколение 4K. Това е революционен чип, използвайки алгоритми за обучение, за да оптимизира и анализира съдържание. Всички настройки на звук и картина стават автоматично. По този начин всичко, което следите е изумително.

AI Picture Pro

Алгорътъм за дълбоко обучение изпозлва база данни с повече от милион визуални даннови точки, на база на които разпознава качеството на съдържанието за да оптимизира насищането и контраста и да премахне шума . С новото качество „Детектиране на сцената“ може да се анализира типа на сцената, която се излъчва и да се усъвършенства картината по конкретния начин.

AI Sound Pro

Процесорът е обучен с над 17 млн. даннови звукови точки за да разпознава честоти, гласове и ефекти, така може да оптимизира звука, спрямо аудиожанра. По този начин се гарантира увличащо преживяване. С новата „Автоматично изравняване силата на звука“ се поддържат постоянни нива на гласове при различните видове съдържание.

LG OLEDС грижа по най-съществения въпрос

Телевизори LG OLED са по-безопасни, както за хората, така и за околната среда, в сравнение с LED телевизорите. Този телевизор използва самоосветяващи пиксели, които създават по-голям комфорт за очите, дори и при гледате за повече време. OLED панелите на LG са екологични, а рискът от опасни емисии е сведен до минимум.

Комфорт за очите

Ако сте загрижени за вашите очи или тези на семейството си, телевизори LG OLED осигуряват по-комфортен начин при по-продължително гледане. Те са сертифицирани от международните агенции TÜV Rheinland (TUV) и Underwriter Laboratories (UL), за дисплей с ниско ниво на синята светлина, без дискомфорт предизвикан от отблясъци и без трептене. LG OLED са и първите панели сред всички телевизори, които са получили сертификат Eyesafe®, разработен от TUV-Eyesafe®. Разбира се не трябв да се прекалява с гледането на телевизия, какъвто и телевизор да си купите!

Грижа за другите

Телевизори LG OLED TV са обявени официално за щадящи за планетата ни. В сравнение с телевизори LED се вижда, че OLED са по-безопасни, защото нямат задни подсветки. Те са изработени с по-малко пластмаса, носят по-малък риск от създаване на замърсители за въздуха и използват по-малко опасни материали.

ThinQ AI

Технологията LG ThinQ е тук, за да увеличи, свързаните с телевизора нива на приятни преживявания до максимум. Спрете се на любим гласов асистент и управлявайте телевизора си, чрез гласа си. Това може да е възможно със съвсем нов домашен екран, с който може да се осигури по-голям контрол и удобства.

Нов Начален екран

Дните на безкрайно търсене на нещо ново или на стари и любими неща са в залеза си. Сега началният екран е променен и с нов дизайн. Налични са препоръки за съдържание на база историята на гледане, по-лесен контрол над свързаните устройства и бърз достъп до разнообразно съдържание.

Ново дистанционно управление – като магия

С новото магическо дистанционно с ергономичен дизайн ще имате улеснен достъп и лекота при хващане в една ръка. Система за превъртане и посочване за по-бързо търсене е повече от улеснена. Вграден AI прави по-лесен достъпа до различни услуги, а с клавишите за бързо избиране може да намирате основни доставчици на съдържание и кратки пътища до всички предпочитания. Към всичко това, в допълнение имате умен нов трик, дистанционно „Магическо докосване“, което свързва телефона ви с телевизора.

Гласова команда

Технологията LG ThinQ ви дава възможност да контролирате и управлявате лесно своята екосистема, домашна IoT. Това става, чрез разпознаване на естествения глас. Сега може да управлявате телевизора си LG G13LA, чрез гласа си и да стигате максимално бързо до увлекателното съдържание.

Технически характеристики

Вид телевизорSmart TV
Година на лансиране2021
Специална технологияHDR
Технология дисплейOLED
Качество на изображението4K
Вид на екранаПлосък
Операционна системаwebOS
Видео приложенияYouTube
HBOGo
Netflix
MirroringiOS
Android
Гласов асистент
ThinQ AIGoogle assistant built in
Ключови характеристикиГласови команди
Гласов асистент
USB recording
Mirroring
Тип процесорα9 Gen 4 AI Processor 4K
Резолюция3840 x 2160
HDR технологияHDR 10
Dolby Vision
HLG 
Технология на изображениетоPixel Dimming
HGIG Mode
AI Picture Pro
Eye Comfort Display
Auto Genre Selection (SDR/HDR/Dolby HDR)
Dolby Vision IQ
AI Brightness Control
HFR
G-SYNC
VRR
4K120p
FILMMAKER MODE™
FreeSync™
AI 4K Upscaling
OLED Evo Display
 
Скорост на обновяване100 Hz
Характеристики на игритеG-SYNC Compatible
FreeSync Compatible
ALLM (Auto Low Latency Mode) 
VRR (Variable Refresh Rate)
HGiG
TV тунерDVB-C
DVB-S
DVB-T2
DVB-S2
DVB-T 
Аудио технологияDolby Atmos
Bluetooth Surround Ready 
WiSA AI Acoustic Tuning
Sound Share
AI Sound Pro
Tv Sound Mode Share
Clear Voice Pro
Мощност на вградените говорители60 W
Аудио система4.2
Видове портове1 x Jack 3.5 mm
1 x RJ-45
1 x S/PDIF
4 x HDMI 2.1
CI+ slot
3 x USB 
WirelessNFC
Wi-Fi
Bluetooth 
Standard Wi-Fi802.11 ac
Версия Bluetooth5
Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредбиClass G
Съдържание пакетБатерии
Magic дистанционно
Инструкции 

OLED Телевизор LG Серия G13LA – Цена

Единственият недостатък на това телевизионно бижу е цената му, не е никак малка. Но щом сте стигнали до тук, вече сте наясно с многото екстри които притежава серията включваща 3-та модела: OLED55G13LA, OLED65G13LA и OLED77G13LA, и най-вероятно сте си направили извода, че за да имате този телевизор ще трябва да отделите няколко хиляди лева, дори и за най-малкия диагонал – 55 инчовия (който никак не е малък, но серията започва с него). Ето таблица с актуални цени за всеки модел:

МоделЦЕНА
55 инча:LG OLED55G13LAВиж Цена за Днес
65 инча:LG OLED65G13LAВиж Цена за Днес
75 Инча:LG OLED77G13LAВиж Цена за Днес
Оцени този продукт
[гласа: 1 Оценка: 5]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.