Samsung KU6092 55″ 4K Ultra HD Ревю и Цена

samsung-55KU6092

Samsung 50KU6092 е една от най-новите серии на компанията, пусната през 2016г, която предлага Ultra HD резолюция и HDR технология. При това на добра цена.

Виж Актуална цена за Samsung 50KU6092

Дизайн

Samsung е от производителите, които се фокусират върху дизайна толкова, колкото и върху технологията, но не можем да кажем, че KU6092 влиза в това определение.
Много от елементите по дизайна са заимствани от по-старата серия J5100, която имаше доста семпъл вид и е използвана също от LG при новите им 4K телевизори. Ако сравните сериите на двете компании, UH661V на LG изглежда по-елегантен от KU6092 на Samsung, но реално разликите са малки.

Картина

4K резолюцията вече не ни изненадва, след като през последните години Ultra HD телевизорите превзеха пазара. Това доведе до появата на новата технология HDR, която въведе революция в качеството на картината. Серията KU6092 на Samsung разполага с тази технология и обещава по-качествен преход към 4K резолюцията.
HDR предлага уникален контраст, който подчертава цветовете и резултатът е по-реалистичен образ. Единственият недостатък на технологията е факта, че има малко налично съдържание за нея. Към момента има малко филми и сериали, на които можете да се насладите в HDR качество.
От друга страна, новите телевизори са снабдени с по-добри графични процесори и технологии за подобряване на картината, които работят независимо от това какво гледате.
Технологията PurColour пък подобрява тоновете на изображението, за да бъде то максимално близо до начина, по който природата е предвидила да го гледате.

Звук

50KU6092 разполага с 20W звукова мощност (2х10W). На някои места подвеждащо е написано, че всъщност двата говорителя са по 20W. Не очаквайте нещо кой знае какво повече в сравнение с конкуренцията, дори на тази цена.

Смарт

Един от най-големите плюсове на новите телевизори на Samsung е безупречния интерфейс и бързината. Това е благодарение на четириядрения процесор и операционната система Tizen, която е оптимизирана до съвършенство.

Свързаност

50KU6092 разполага със стандартните входове и изходи: 3 х HDMI, 2 x USB, LAN, композитен изход, дигитално аудио, слота за CI+ карта. Телевизорът има и вградена мрежова карта, която позволява безжично свързване към интернет.

Заклчение

Серията KU6092 предлага всичко нужно, за да се наслаждавате на картина с прекрасно качество. 50-инчовият модел е малко по-скъп отколкото алтернативния на LG, но ценителите на марката няма да останат разочаровани.