apple-trump

Въпреки негативните реакции и шокът от избора на Доналд Тръмп за президент на Съединените Щати, бизнесът в Силициевата долина е на път да възприеме някои от неговите възгледи за развитие на икономиката.

Британският вестник „Дейли Мейл“ съобщи, че Apple е дал задача на своите азиатски партньори, отговорни за сглабянето на iPhone да разгледат възможностите за преместване на производството в САЩ. Към този момент почти цялото производство на гиганта е изнесено в Китай, а емблематичният за марката телефон се асемблира главно от две азиатски компании –  Pegatron и Foxconn – отговорни за произвеждането на над 200 милиона iPhonе всяка година. Pegatron е отказал това, защото неимоверно ще се повишат производствените разходи. А Foxconn разгледа предложението, но с големи резерви. Основателят и президент на Foxconn Тери Гоу  изрази своите резерви към намерението и се аргументира с очакванията за двоен ръст на разходите.

Намеренията на Apple са изразени още през месец юни тази година, но то е актуално в светлината на президентските избори, тъй като през цялата си кампания – новият президент на САЩ критикуваше големите корпорации, че изнасят работни места извън САЩ.

Тим Кук – изпълнителният директор на Apple некрие критиките си към новоизбраният президент Доналд Тръмп. В мейл написан до всички негови служители, през изминалата седмица с призив „да вървим напред заедно“ дори не споменава името на новия президент.

 

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.