През септември 2022 г. Apple пусна iPhone 14 и моделите iPhone 14 Pro, но чуваме слухове за iPhone 15 отдавна, преди последните iPhone да бъдат достъпни за покупка.

IPhone 15 е месеци далеч преди официалното си обявяване, но е трудно за Apple да пази тайни за линията iPhone, тъй като има толкова много доставчици, някои от които крайно вероятно ще разкрият информация. Очакваме общо четири модела на iPhone 15 в същите размери като моделите на iPhone 14, включително два iPhone с диагонал на екрана 6,1 инча и два iPhone с диагонал на екрана 6,7 инча.

Единият от iPhone с диагонал на екрана 6,1 инча ще бъде стандартният iPhone 15, докато този с диагонал на екрана 6,7 инча ще бъде iPhone 15 „Plus“. Другите два iPhone модела с диагонал на екрана 6,1 инча и 6,7 инча ще бъдат по-висок клас и по-скъпи „Pro“ модели.

Както и при линията iPhone 14, най-добрите функции ще бъдат запазени за iPhone 15 Pro моделите, за да се оправдае допълнителната цена.

За момента слуховете ни казват, че можем да очакваме USB-C порт вместо Lightning порт на всички модели на iPhone 15, а Dynamic Island ще бъде наличен за iPhone 15 и iPhone 15 Plus, както и за iPhone 15 Pro и Pro Max. Това означава, че Apple ще премахне традицията, която използва от iPhone X за флагманската линия си.

Apple планира да използва модемни чипове на Qualcomm за новите устройства, тъй като собствените им чипове, които са в разработка, все още не са готови. Стандартните модели на iPhone 15 ще получат ъпгрейд до A16 чип, който беше в iPhone 14 Pro моделите, докато iPhone 15 Pro моделите ще използват по-бързи и по-ефективни чипове A17.

Също така има слухове за ъпгрейд на рамките от титаний, по-тънкa форма и по-извити ръбове на устройството, както и по-прецизни лещи на камерата за iPhone 15 Pro Max.

Очаква се цената на iPhone 15 моделите да бъде подобна на тази на моделите от iPhone 14, като стандартният модел с 6.1-инчов екран ще стартира от $799, а iPhone 15 Plus с 6.7-инчов екран ще стартира от $899.

Общо взето, iPhone 15 вече предизвиква голям интерес, като има множество слухове за неговите функции и спецификации. Въпреки че все още трябва да изчакаме официалното обявление от Apple, е ясно, че компанията продължава да иновира и да подобрява популярната си линия iPhone.

Оцени този продукт
[гласа: 1 Оценка: 5]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.