Умните телевизори се превръщат във важна част от все повече домове и мнозина предпочитат да закупят такива устройства, заради техните възможности за по-лесно и интуитивно управление. След тях е вграденият гласов асистент, както и редица други иновации при възпроизвеждането на картината и звука. Преди няколко дни ви представихме серията Q700T , която ще наречем по-малкия брат на серията Q800T – която е тема на днешната публикация. Серията телевизори на Самсунг Q800T се предлага в 3 варианта – 65 инча, 75 и 82 инча, като моделите са съответно: 65Q800T, 75Q800T и 82Q800T

Цена

Серията е меко казана евтина, като 65 инчовият вариант стурва около 6500 лв, а 82 инчовият вариант – почти 13 000 лв, актуални към този момент цени може да видите тук:

Виж Актуална за Днес Цена за Samsung 75Q800T

Стандартите се променят динамично и днес водещите модели от този клас разполагат с HD или Ultra HD резолюция на картината, поддържат гласови команди, притежават някаква форма на изкуствен интелект, както и достъп до множество приложения. Хардуерните им функции също са на ниво, което в някои случаи може да конкурира дори персонални компютри. С вградената си интелигентност телевизорите са на път да се превърнат в домашен хъб за развлечения и дори – за управление на целия умен дом.

Като един от водещите играчи в този сегмент Samsung не прави изключение и поредното доказателство за това е QLED моделът Samsung 75Q800T. Това е красив smart телевизор с диагонал на екрана от 189 см. (75 инча), с който Samsung си поставя за цел да бъде лидер в най-високия клас. Резолюцията на дисплея му е 8K Ultra HD, което го нарежда сред най-доброто на пазара в момента.

Телевизорът се отличава с изчистен и стилен дизайн и разполага с редица функции за подобряване на изображението, както и с множество комуникационни възможности. Те включват Wi-Fi и Bluetooth модули за безжична комуникация, 4 HDMI порта, два USB порта, един CI + слот, както и един порт по стандарта S / PDIF.

Samsung 75Q800T работи със собствената операционна система на южнокорейския гигант – Tizen. Тази платформа разполага с множество приложения и е опитът на компанията да се включи в сегмента на операционните системи за смартфони и други умни устройства. Сред приложенията, поддържани от новия телевизор, са някои от най-популярните апликации за стрийминг на видео като Netflix, Youtube и други.

Друго важно предимство на модела е технологията Screen mirroring, чрез която потребителят може да свърже своя смартфон с телевизора, прехвърляйки към него екрана на телефона. По този начин последният може в известен смисъл да се превърне и в своеобразно дистанционно управление. Телевизорът 75Q800T разполага и с интелигентен гласов асистент, чрез който се улеснява много управлението на устройството. В добавка той може да се превърне и в незаменима част от умния дом около нас, защото може да се свързва с различни Internet of Things (IoT) устройства и да ни помогне да ги управляваме направо през своя телевизор. Това разширява възможностите му и го превръща от един традиционен за дома клас устройства в цялостен хъб за управление на останалите умни джаджи около нас.

Оцени този продукт
[гласа: 0 Оценка: 0]