Новият интелигентен смарт телевизор A8H с OLED дисплей, който японската технологична компания Sony представи за първи път на Международното изложение за потребителска електроника CES, в момента се предлага от нея с отстъпка от 400 щ. долара. Това на практика намалява цената му до 1499 щ. долара и го прави особено привлекателен за любителите на OLED дисплеи – една технология, която все още държи относително висока цена.

Виж актуална цена за Sony A8H в България

Новината беше отразена от водещи технологични медии като Engadget. Тя е от значение, защото показва тенденцията за намаляване цената на този клас телевизори, което ще направи по-достъпна тази технология.

При A8H дисплеят е 55-инчов с впечатляваща 4K резолюция. Много от по-запознатите потребители са на мнение, че OLED телевизорите си заслужават парите, но технологията все още добива масовост.

Новият смарт телевизор на Sony притежава и набор от други впечатляващи функции. Той например може да се свърже с популярните напоследък гласови асистенти (включително Google Assistant и Alexa на Amazon) и да се превърне в незаменим помощник в ежедневието на всеки член на домакинството.

Моделът притежава и технологията X-Motion Clarity, която подобрява качеството на картината и намалява размазването при бързо движещи се изображения. В допълнение – функцията Оптимизация на околната среда прави фини настройки на звука и картината, така че да пасва напълно на предпочитанията на потребителя. Телевизорът е снабден и с нова функция за акустично аудио калибриране, която е създадена с цел да гарантира използването на целия звуков потенциал на устройството.

Без съмнение покупката на новия A8H OLED е добра инвестиция, която предлага на собствениците му всички най-нови екстри в областта на телевизионните технологии с гарантирано качество. Моделът обаче има един недостатък. Той не поддържа технологиите G-Sync на Nvidia и FreeSync на AMD, което го прави не особено подходящ за игри.

Въпреки този недостатък обаче инвестицията в такъв интелигентен телевизор си заслужава, вземайки предвид отличното качество на дисплея и всички нови технологии, които са вградени в него. Освен това, цената на която се предлага в момента, го нарежда редом до новите OLED телевизори на LG, които също бяха представено по-рано тази година на изложението CES.