Sony XR-55A95K е модел от серията OLED телевизори BRAVIA XR A95K на Sony, който разполага с 55″ QD-OLED панел. Този телевизор беше пуснат през 2022 г. и е известен с изключителното си качество на картината, благодарение на когнитивния процесор XR на Sony и QD-OLED технологията на дисплея. Когнитивният процесор XR възпроизвежда съдържание по начин, който имитира начина, по който хората виждат и чуват, което води до невероятно реалистично изживяване при гледане. Той анализира изображения, за да осигури реална дълбочина, изключителен контраст и живи цветове. QD -OLED панелът, от друга страна, позволява по-широка палитра от цветове, възпроизвеждайки естествени нюанси и нюанси при всички нива на яркост​.

Актуална цена на Sony XR-55A95K в:

Sony XR-55A95K в ЗОРА
XR-55A95K в eMAG

Според ревю от Rtings, Sony A95K има перфектни нива на черно, отлично управление на движението, HDMI 2.1 и поддръжка на VRR, ярки акценти с живи цветове. Телевизорът също премахва 24p трептенията от всеки източник и има почти перфектно картографиране на тоновете. Струва си обаче да се отбележи, че Sony A95K може леко да се затрудни при съдържание с ниска честота на кадрите и околната светлина може да доведе до повишаване на нивата на черното. Dolby Vision също е ограничен до 4k при 60Hz​​.

В сравнение с други модели:

Sony A95K се представя по-добре от Sony A80K, особено за гледане на HDR съдържание, поради своята QD-OLED технология, която му позволява да показва повече и по-ярки цветове.
Той превъзхожда LG C2 OLED по отношение на цветовия обем и картографиране на тоновете, което го прави по-добър избор за гледане на филми. Въпреки това LG C2 се представя по-добре в добре осветени стаи и има по-ниско входно забавяне за игри.
Samsung S95B OLED е добра алтернатива за игри поради по-ниското забавяне на входа и поддръжката на FreeSync, въпреки че Sony A95K има по-добро картографиране на тонове в HDR и поддържа Dolby Vision.
Sony A95K е подобрение спрямо Sony A90J OLED, особено когато става въпрос за гледане на HDR съдържание. Въпреки това, A90J поддържа перфектни нива на черно в добре осветени помещения, за разлика от A95K​2​.
Що се отнася до отзивите на клиентите, се надяваме да оставите коментар след тази статия, за да могат хората да се ориентират по-добре ако плануват покупка.

Цената за Sony XR-55A95K в амазон е около $2,499.99, което е по-ниска от първоначалната цена от $2,799.99 на официалния уебсайт на Sony. Що се отнася до цената в България, тя е около 4500 лв, акатуална към днешна дата може да видите тук:

Sony Bravia XR-55A95K – цена
Оцени този продукт
[гласа: 1 Оценка: 5]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.